04 sept. 2014 | 11:46

Nokia Lumia 830, anunțat oficial: „un flagship pe care ți-l permiți“

ACTUALITATE
Nokia Lumia 830, anunțat oficial: „un flagship pe care ți-l permiți“

Nokia Lumia 830 este oficial de astăzi și compania afirmă că e „un flagship pe care să ți-l permiți“. Pe lângă Lumia 830, Nokia și Microsoft pregătesc Lumia Denim, o actualizare care să aducă noutăți interesante.

nokia lumia 830

Nokia Lumia 830 este un smartphone care să concureze cu acele telefoane „mini“ pe care piața cu Android le-a livrat. Este vorba de un dispozitiv cu ecran de 5 inci și rezoluție HD, are o cameră de 10 megapixeli PureView, după cum am mai văzut pe alte telefoane ale companiei, și are suport pentru card microSD.

Telefonul are un design similar Lumia 930, pe care Playtech l-a avut spre review, camera foto are stabilizare optică a imaginii și dispune de încărcare wireless, dacă dorești așa ceva. Vine cu Windows Phone 8.1, cu toate serviciile Microsoft și aplicații Nokia. Totuși, Lumia 830 este primul smartphone cu Lumia Denim.

Citește și review-ul pentru Nokia Lumia 930, cel mai puternic Windows Phone

Ce este Lumia Denim? Este cea mai nouă actualizare pentru telefoanele Nokia, iar printre funcționalități se numără cele pentru camera foto și Cortana care te ascultă în permanență. Trebuie doar să spui „Hey, Cortana“ și asistentul digital al Microsoft îți preia comenzile. Mai mult, sunt aduse modificări de performanță și stabilitate, iar în cadrul mai mare intră și posibilitatea de a înregistra videoclipuri 4K cu modelele compatibile. Vei putea face asta cu o apăsare lungă pe tasta camerei foto, fără să schimbi modul.

Revenind la Nokia Lumia 830, va fi disponibil cu un set nou de accesorii pentru încărcare wireless, va comunica mai bine cu gadgeturile de screen sharing și vei putea face poze HDR pentru o mai bună expunere a cadrelor cu surse puternice de lumină. Va folosi un procesor Snapdragon cu patru nuclee, 1GB de memorie RAM, un spațiu de stocare de 16GB, bateria va fi de 2.200 de mAh, iar telefonul va fi disponibil din septembrie la un preț de 330 de euro. Nuanțele în care va fi disponibil: Bright Green, Orange, Dark Grey și Stunning White, scrie PocketNow.

Descoperă și alte gadgeturi de la IFA 2014

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele