Nokia arată din ce în ce mai rău la capitolul vânzări

Nokia arată din ce în ce mai rău la capitolul vânzări

Informaţiile despre achiziţia de către Microsoft se pare că nu au avut efectul scontat, iar vânzările s-au dus în jos cu 30 de procente.

nokia-headquarters logo vanzari incasari rezultate financiare

Am sperat ca vânzările de telefoane cu Windows Phone să crească în continuare, iar odată cu ele să sporească şi . Se pare însă că acel fenomen, care a durat pentru aproximativ un an, acum a stagnat.

Faţă de primul trimestru din 2013, compania finlandeză a înregistrat o scădere a profitului de aproximativ 30 de procente. Această scădere nici măcar nu a afectat doar o gamă de produse, atât telefoanele de vorbit cât şi dispozitivele Lumia şi Asha s-au dus în jos la vânzări. Fără a oferi valori clare de unităţi vândute, în comunicatul oficial care a însoţit aceste informaţii, a fost trecut motivul dezamăgirii – ,,din cauza avântului puternic al platformelor concurente pentru smartphone-uri.” Dacă asociem nişte valori financiare acestor statistici, situaţia pare şi mai sumbră. După ce am vazut anul trecut un profit negativ de 73 de milioane de euro pentru primul trimestru din 2013, în 2014, această valoare a crescut până la 326 milioane de euro, tot profit negativ.

Odată cu achiziţia de către Microsoft, compania americană spera să fi fi intrat în posesia unei gâşte cu ouă de aur, se pare însă că realitate este cu totul alta. Pe termen scurt, gigantul din Redmond trebuie să aleagă un nou brand sub care va construi viitoarele sale telefoane şi, în acelaşi timp, să lucreze intens la un nou vârf de gamă care să ne lase cu gura căscată şi să ne convingă să punem mâna pe portofel.