Noile monitoare Dell îți aduc rezoluția 4K la prețuri accesibile

Noile monitoare Dell îți aduc rezoluția 4K la prețuri accesibile

Încercând să introducă , cei de la Dell au anunţat noile lor display-uri cu diagonale de 24 şi 27 de inci.

Dell-monitor-P2715Q-4k ultra hd monitor

Indiferent dacă vorbim de monitoare sau televizoare, în momentul în care facem referire la o , preţul creşte semnificativ. Din fericire, trecerea timpului va micşora costurile de producţie, iar astfel de creaţii vor fi din ce în ce mai accesibile. Prima dovadă a acestui trend vine de la Dell.

Compania americană a anunţat zilele trecute două monitoare 4K cu o diagonală de 24, respectiv 27 de inci și au numele 2415Q şi 2715Q. Ambele folosesc panouri IPS pentru unghiuri largi de vizibilitate şi au o rezoluţie nativă de 3840 x 2160 pixeli la 60 Hz. Sunt capabile să afişeze un total de aproximativ 1,07 miliarde de culori pentru acoperirea a 99% din spectrul sRGB. Amatorii de grafică computerizată se vor bucura să afle că atât Dell 2415Q, cât şi Dell 2715Q vor fi calibrate din start pentru a afişa cele mai naturale şi precise culori. În ceea ce priveşte conectica, datorită porturilor in/out DisplayPort 1.2, puteţi lega în serie mai multe astfel de monitoare de la Dell. Nu lipsesc nici porturile HDMI compatibile MHL şi un hub USB 3.0 cu patru porturi.

Modelul cu diagonală de 24 de inci costă 600 de dolari, pe când saltul la 27 de inci vă costă 100 de dolari în plus. Aceste preţuri mai mici decât multe alte ecrane cu specificaţii similare se reflectă şi în câteva compromisuri. Timpul de răspuns de 8, respectiv 9 milisecunde, nu este ideal pentru gaming, de exemplu. Nu este exclus nici ca panourile folosite să fie de 8 biţi, în loc de 10 biţi, astfel de aspecte trebuie verificate când vor ajunge la primele review-uri.

Citește și: