Microsoft Sway e o aplicaţie pentru altfel de prezentări digitale [VIDEO]

O alternativă mai mult decât decentă pentru Apple Keynote, Sway este un editor de prezentări pentru timpurile în care trăim.microsoft-office-sway

Deşi în ultimii ani gigantul din Redmond s-a rezumat la a incorpora exact aceleaşi aplicaţii în , în curând, suita de programe de birou va primi un nou membru. Este vorba de Sway.

Imortalizat într-o oarecare măsură în captura de mai sus, noul program reprezintă o combinaţie între o unealtă prietenoasă de webdesign şi Microsoft PowerPoint. Cu un pic de noroc, ar putea fi soluţia ideală pentru publicarea rapidă de conţinut online, fără ca persoana din spatele ei să aibă cea mai vagă ideea de programare sau design.

Procesul de creaţie se rezumă la agregarea de conţinut dintr-o varietate foarte mare de surse, atât offline, cât şi online. Nu contează dacă vreţi să aduceţi nişte fotografii din Facebook, nişte linii de text stocate în OneDrive sau un clip de pe YouTube. Aproape de fiecare dată, rezultatul final va emana un aer de profesionalism şi un volum de efort titanic investit. În plus, fiecare pagină web ieşită din spatele Sway pentru a fi postată onlline sau folosită cu un scop anume, are un caracter dinamic, adaptându-se în timp real oricărei dimensiunii de ecran şi rezoluţiei pe care este afişată. O particularitate importantă, ce poate sta la baza unei explozii de popularitate pentru Sway, constă în abilitatea corectă a acestuia de a asocia unu proiect un aspect original potrivit conţinutului integrat.

Momentan, Sway funcţionează exclusiv pe bază de invitaţie, în format online. Va primi deseori actualizări de funcţionalitate, dar cel mai important rol al său  este să-şi depăşească condiţia de  simplu editor de prezentări. Pentru că ar putea să facă valuri pe mobile dacă vine într-un format cu adevărat finisat,  oficialii companii au promis deja că o versiune de iOS a aplicaţiei omonime este aproape gata şi, în curând, va putea fi descărcat şi din Windows Phone Store sau Google Play. În final, va depinde doar de voi la ce veţi folosi o prezentare în Sway.

09:10 02.10.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video