Microsoft are probleme mari în China – Windows 8 e interzis

, 21 Mai, 10:12

Deşi nu s-a mai întâmplat aşa ceva în trecut, China a interzis instalarea şi rularea de pe computerele guvernamentale.

Microsoft Windows 8 China

În ultimii ani, China a devenit destul de flexibilă din multe puncte de vedere, din păcate, nu şi în ceea ce priveşte accesul la internet şi rularea de aplicaţii. Din multe puncte de vedere, cenzura este în floare în cea mai mare ţară asiatică, iar acest lucru este mai evident ca niciodată. Faptul că de curând a început să accepte comercializarea de console de gaming în teritoriu este doar o picătură pozitivă într-un lac de probleme. Cea mai recentă decizie a guvernanţilor chinezi pe probleme ce ţin de IT este legată de cel mai recent sistem de operare al gigantului din Redmond.

China a anunţat că va interzice rularea de Windows 8 pe sisteme guvernamentale pentru a face economie la energie electrică şi pentru a-şi menţine standardul de securitate. Din păcate, la momentul redactării acestui material, nu au fost oferite mai multe detalii legate de modul în care acest sistem de operare în particular influentează consumul energetic.

Această lovitură este foarte ,,dureroasă” pentru vânzările ce urmează a fi înregistrate de în următoarea perioadă. În contextul în care compania fondată de Bill Gates oricum avea probleme cu adopţia noului SO, se poate spune că această veste nu va fi privită cu ochi buni de americani. Statistic, cei de la Canalys au anunţat că aproximativ 50% din toate computerele din China rulează Windows XP.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail