11 ian. 2014 | 09:30

Microsoft Minesweeper, o amintire din copilărie actualizată pentru WP8

ACTUALITATE
Microsoft Minesweeper, o amintire din copilărie actualizată pentru WP8

Mi-am adus aminte de orele petrecute în faţa unui PC cu Windows 98 după ce m-am jucat această versiune modernizată de pentru WP8.

Microsoft Minesweeper Collection Windows Phone WP8

Este un gest drăgut al celor de la modernizarea unor jocuri precum Minesweeper, pentru o generaţie de copii care poate nu au auzit de popularul titlu şi, totodată, pentru o generaţie de adulţii ce retrăiesc amintiri.

Portat într-o variantă mult mai prezentabilă estetic decât versiunea de acum aproximativ 15 ani, noul Minesweeper are toate ingredientele care l-au transformat într-un succes. Pe lângă faptul că trebuie să faceţi tot posibilul să evitaţi bombele de pe o hartă, în aceeaşi aplicaţie aveţi şi un tutorial care vă va explica foarte bine scopul jocului şi modul în care puteţi rezolva un astfel de puzzle. Realizat de Microsoft Studios, jocul include două teme din care  puteţi alege, Classic şi Garden plus patru tipuri de dificultăţi. În funcţie de cât de pricepuţi sunteţi, puteţi alege să iniţiaţi un joc uşor (9 x 9 pătraţele), mediu (16 x 16 pătrăţele), dificil (30 x 30 pătraţele) sau personalizat. Interfaţa este una foarte simplă, cu butoane mare, în timp ce jocul în sine oferă o experienţă deosebită pe care nu trebuie să o rataţi dacă sunteţi utilizator de Windows Phone.

Microsoft Minesweeper are 28 de MB şi poate fi descăcat gratuit din Windows Phone Store. Se integrează foarte bine cu Xbox Live, motiv pentru care puteţi foarte uşor să vă autentificaţi şi să vă salvaţi performanţa, să obţineţi medalii, să creşteţi în clasamente online şi să vă lăudaţi în faţa prietenilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele