Kim Dotcom îşi lansează propriul serviciu de streaming – Baboom

, 21 Ian, 13:43

Pentru că nu mai era de mult subiect de discuţii, tocmai şi-a lansat propriul serviciu online de streaming cu numele Baboom.

dotcom mega baboom

În urmă cu câţiva ani, Kim Dotcom era sinonim cu MegaUpload, unul dintre primele website-uri pentru partajat fişiere care a fost închis de FBI. Deşi locul acestuia a fost luat de multe alte serivicii similare, anul trecut, din Noua Zeelandă, Dotcom a anunţat , un serviciu prin care vă puteţi găzdui şi trimite fişiere prietenilor. De asemenea, tot atunci a anunţat câteva proiecte, un serviciu securizat de e-mail la care să nu poată avea acces cei de la NSA şi un serviciu de streaming.

Serviciul de streaming s-a materializat zilele trecute sub numele Baboom şi se află într-un stadiu incipient de propagare. Chiar dacă este greu de apreciat direcţia spre care se va îndreapta, important este că Baboom găzduieşte deja primul album de muzică europop al lui Dotcom, cu numele „Good Times”, şi oferă un concept interesant de distribuţie. Deşi pe Amazon şi iTunes acelaşi album costă zece dolari, pe serviciul de streaming al creatorului puteţi asculta respectivul album gratuit sau contra unui preţ ales de voi. Astfel, nu sunteţi obligaţi să plătiţi pentru conţinutul care vă încântă, dar aveţi posibilitatea să stimulaţi artistul din spate printr-o donaţie arbitrară.

Momentan, este greu de apreciat validitatea acestui concept folosit de Baboom. Statistic, însă, dacă în prima oră de la lansare singurul album disponibil a înregistrat 78321 de audiţii, Kim Dotcom se poate lăuda probabil cu un nou succes.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail