În sfârşit, Jelly Bean a depăşit jumătate din piața Android

În sfârşit, Jelly Bean a depăşit jumătate din piața Android

Cu toate că a durat câţiva ani, Jelly Bean, cu toate variantele sale, a reuşit în sfârşit să fie instalat pe mai mult de 50% dintre terminale.

google android-distribution-in-december-2013

Rapoartele lunare ale Google vizavi de la nivel global reprezintă o lectură interesantă de fiecare dată. În acelaşi timp, înfăţişează o confirmare a faptului că extrem de puţini utilizatori de aparate cu sistemul de operare creat în Mountain View reuşesc în timp util să primească actulizări la cele mai recente versiuni.

În orice caz, deşi cele trei versiuni de Jelly Bean au fost lansate în ani diferiţi, în sfârşit se poate lăuda şi Google că nu mai puţin de 59,1 procente dintre smartphone-urile şi tabletele din acest ecosistem rulează o versiune de Android mai recentă de 4.1.x. Procentul deţinut de KitKat, cea mai recentă versiune de Android, în această ecuaţie este ruşinos. Chiar dacă multe dintre dispozitivele de vârf lansate în 2013 pe piața Android ar trebui să primească actualizări, procesul extrem de lent pentru această activitate se reflectă în valoarea de 1,4% pentru Android 4.4. Această cifră în particular este cu 0,3 procente mai mare decât în urmă cu aproximativ o lună.

Practic, la ora actuală, 35,9% dintre aparatele cu Android rulează versiunea 4.1, lansată în iulie 2012. Singura şansă ca fragmentarea infernală a acestui ecosistem să se micşoreze este ca din ce în ce mai multe să ruleze din start Android 4.4 KitKat. Din păcate, mă tem că acest lucru nu se va întâmpla prea curând şi va continua să reprezinte, mulţi ani de acum înainte, cea mai mare problemă pe care eu personal o am cu platforma pentru mobile creată de Google. Vouă cum vi se pare că funcționează piața Android?

Citește și: