IBM Simon Personal Communicator a împlinit 20 de ani

IBM Simon Personal Communicator a împlinit 20 de ani

Atunci când Apple a lansat iPhone-ul în 2007, lumea s-a minunat și a ”gângurit” ca un copil mic. Atunci se spune că a început revoluția smartphone-ului.

IBM SImon

La acel moment, majoritatea companiilor au renunțat la tastatura fizică și au integrat un touchscreen complet. Înainte de iPhone au fost desigur și alte încercări din partea lui Nokia de exemplu, cu seria Communicator, și din partea lui Palm cu seria Treo. Ar fi destul de corect să sugerăm însă că străbunicul smartphone-ului este în fapt IBM Simon Personal Communicator.

Acesta este un dispozitiv care și-a făcut întrarea pe piață la nivel comercial, chiar acum 20 de ani. Pare destul de mare, și probabil nu ai folosi sub nici un motiv un astfel de dispozitiv astăzi, însă în 1994 era considerat primul smartphone din lume, sau mai degrabă primul telefon inteligent.

Într-un efort de a celebrea aniversarea de 20 de ani a acestui dispozitiv, Muzeul de Știință din Londra va prezenta acest dispozitiv într-una din galeriile sale. În 1994, acest dispozitiv permitea luarea de notițe, înregistrarea unui calendar digital, și trimite emsaje text și de tip email. Aceste funcții erau la momentul respectiv o noutate absolută, și veneau desigur cu un preț, mai exact o greutate foarte mare, de aproximativ 500 de grame.

Citește și:
Etichete: