HP Stream – un notebook cu Windows incredibil de ieftin

HP Stream - un notebook cu Windows incredibil de ieftin

După ce s-a confirmat oficial -urilor, cei de la HP vor să lanseze din nou sisteme portabile ieftine cu Windows.

hp-stream-14-leak

Au trecut mulţi ani de când . De atunci, a avut loc o explozie de popularitate pe piaţa de tablete şi, în câteva colţuri de pe mapamond, Chromebook-urile sunt considerate noile notebook-uri ieftine şi bune. Microsoft se pare că nu se dă bătută şi vrea să-şi facă din nou simţită prezenţa pe piaţa sistemelor portabile accesibile.

HP este primul partener din această iniţiativă şi deşi nu este confirmat oficial, HP Stream 14 este primul sistem. Creaţia de mai sus, a fost descoperită într-un document neoficial de către cei de la Mobile Geeks din Germania. Acesta este un sistem ultra portabil cu diagonală de 14 inci, care va costa doar 200 de dolari şi atacă exact zona de preţ pe care Chromebook-urile fac ravagii în SUA.

Află și: Acer Chromebook 13 – o colecție de laptopuri ieftine și performante

Acest sistem este construit în jurul unui panou de 14 inci cu o rezoluţie de 1.366 x 768. Foloseşte un procesor AMD A4, are 2GB de memorie RAM şi se rezumă la un spațiu intern de stocare de tip flash de 32GB. Un upgrade la un procesor mai rapid AMD A10, 64GB spaţiu de stocare şi un touchscreen full HD 1080p este de asemenea disponibil pentru achiziţie. În încercarea de a compensa pentru spaţiul limitat de stocare, printr-un parteneriat cu Microsoft, HP oferă 100GB de spaţiu pe OneDrive pentru doi ani de zile. Dacă nu aţi interacţionat prea mult cu Chromebook-uri, Google oferă o cantitate similară de spaţiu pentru fiecare utilizator de Chrome OS.

Nu avem încă o dată de lansare pentru acest sistem sau dacă va fi disponibil în afara Statelor Unite ale Americii. Rămâne să aşteptăm câteva săptămâni pentru a ne lămuri în privinţa acestor detalii.

Citește și: