GULEEK i8 ar putea fi cel mai compact sistem desktop disponibil pe piaţă

GULEEK i8 ar putea fi cel mai compact sistem desktop disponibil pe piaţă

Deşi nu este foarte evident la prima vedere, gadgetul de mai jos, de grosimea unui port USB, cu numele de GULEEK i8, este cel mai

guleek-i8-intel-minipc

În teorie vorbim de o tabletă. În practică, GULEEK i8 este construit în jurul componentelor unei tablete, fără a mai integra în ecuaţie un display touchscreen. Pornind de la această premisă s-a obţinut un sistem desktop ultra portabil cu un consum de energie infim. Pe lângă dimensiuni, diferenţa cea mai mare faţă de un constă în prezenţa unei baterii care vă oferă câteva ore departe de priză.

În rest, GULEEK i8 nu vă invită la compromisuri când vine vorba de munca la birou. Pe lângă bateria de 3000 mAh, acest desktop foloseşte un procesor Intel Bay Trail şi rulează nativ Windows 8.1. La doar 104 dolari, nu veţi avea nici un fel de probleme pentru a rula orice aplicaţii cu care v-aţi obişnuit de-a lungul anilor. Configuraţia hardware include un Intel Atom Z3735F qual core tactat la 1,8 GHz, 2GB de memorie RAM, o memorie internă de 16GB şi un cititor pentru carduri microSD. Conectica include 2 porturi USB, un microUSB, o ieşire de căşti şi o ieşire microHDMI. În plus, pentru că nu foloseşte nici un ventilator pentru răcirea componentelor interne, este şi foarte silenţios. Tot în acest pachet compact se mai ascunde un modul WiFi şi Bluetooth 4.0.

Dacă vă încântă un astfel de sistem şi sunteţi convinşi că s-ar preta activităţilor voastre zilnice, îl puteţi comanda deja de pe c.dx.com şi veţi primi bonus o husă de transport.

Citește și: