GTA 5 continuă să adune lauri pentru popularitate

GTA 5 continuă să adune lauri pentru popularitate

Chiar şi după aproape cinci luni de la lansare, creatorii GTA 5 se bucură de performanţa incredibilă a jocului pe piaţă.

gta5  grand theft auto thatcash

La mijlocul lunii septembrie 2013, Rockstar Games lansa GTA 5. Cea mai nouă iteraţie din seria Grand Theft Auto a generat valuri de popularitate aproape nemaiîntâlnite pentru un joc video. În condiţiile în care era lansat exclusiv pe Xbox 360 şi PS3, nimeni nu se aştepta să intre în şi, între timp, să genereze un profit extraordinar pentru creatorii săi.

Epopeea nu s-a încheiat. Take Two Interactive, compania care deţine Rockstar Games, tocmai a publicat raportul financiar pentru 2013. Aceasta a fost o ocazie unică pentru a confirma o nouă statistică, destul de previzibilă de altfel. Citând statistici obţinute de la NPD, Grand Theft Auto V s-a vândut în 32.5 milioane de unităţi şi a încheiat anul trecut ca fiind cel mai bine vândut joc video din 2013.

Această performanţă vine după câţiva ani de lucru la dezvoltarea jocului şi o investiţie iniţială semnificativă, atât în partea de producţie cât şi în promovarea titlului. Nu mai rămâne acum decât să aşteptăm ca acelaşi titlu să fie reinventat pentru Xbox One, PS4 şi, dacă avem noroc, PC. Seria GTA pentru iOS este o dovadă vie a faptului că cei de la Rockstar Games nu se sfiesc să-şi porteze jocurile pe alte platforme, motiv pentru care, nu ar trebui să mai dureze multe până când vă jucaţi şi  pe consolele next-gen.

Citește și: