Google Voice se contopește cu Hangouts

Google Voice se contopește cu Hangouts

Google Voice va deveni o parte din Hangouts, aplicația pe care tot timpul încercăm să o convingem să nu se ocupe de mesageria SMS pe dispozitivele cu Android.

Google Voice

De când folosesc un telefon cu Android, am permis accesul multor aplicații să îmi acceseze informațiile personale și să le distribuie între ele pentru ”o mai bună integrare” să spunem. Însă întotdeauna am evitat să las Hangouts să se ocupe de mesajele text. Se pare că Google vrea să transforme această aplicație într-una mai complexă care să se ocupe acum și de apelurile de voce din Google Voice. Oare acum, la configurarea următorului dispozitiv, Hangouts mă va întreba dacă nu vreau să efectuez apelurile cu ajutorul lui, lăsând acel Voice Dialer deoparte?

În pofida faptului că mișcarea i-a luat oricum prin surprindere pe mulți dintre utilizatorii serviciului, Nikhyl Singhal, product managerul Google+, a menționat această mișcare de contopire Google Voice – Hangouts acum aproape un an, printr-un tweet ce spunea ”Hangouts este gândit să fie viitorul lui Google Voice, iar efectuarea și primirea de apeluri e doar începutul. Viitoarele versiuni de Hangout vor integra mai bine serviciul Google Voice.”

Utilizatorii devotați ai Google Voice sunt îngrijorați că schimbarea Google Voice – Hangouts ar putea afecta destul de mult experiența de utilizare a produsului, prin forțarea la o integrare ceva mai agresivă cu Google+… De parcă nu asta încearcă Google încă de când a lansat serviciul Google+-  ”one thing to bind them all, one thing to rule them all”, pentru cunoscătorii filmului Lord Of The Rings.

Citește și: