21 iul. 2014 | 15:30

Google Maps pe Android va afișa cel mai ”neted” drum pentru bicicliști

ACTUALITATE
Google Maps pe Android va afișa cel mai ”neted” drum pentru bicicliști

Ciclismul, ca fenomen, a prins un avânt destul de mare în ultimii ani, iar Google Maps va include și el această metodă de transport în aplicația sa de pe Android.

Google Maps 1

Știm cu toții că pe lângă abuzul șoferilor, un alt element ce poate fi ”dăunător” experienței celor care se deplasează cu bicicleta este existența unui traseu dificil, ce presupune urcarea mai multor dealuri sau pante. Acesta sunt deseori responsabile pentru consumarea energiei, și sunt cel puțin enervante.

Google vine cu un update foarte interesant și util pentru aplicația Google Maps, unde pe ruta prestabilită pentru cicliști, vor fi incluse și pantele și dealurilel. Graficul arată evoluția completă a traseului alături de diferențele de nivel. Dacă nu vă plac sugestiile pe care Google vi le oferă pentru ruta prestabilită, o puteți schimba din setările aplicației. O puteți face cât mai abruptă posibil dacă vă pregătiți pentru un maraton, sau cât mai lină dacă doriți să ajungeți la serviciu fără un efort prea mare, și desigur, cât mai puțin transpirat.

Update-ul va fi disponibil în curând în PlayStore pentru dispozitivele cu Android, și va înlocui aplicația deja instalată pe smartphone. Nu se știe momentan, când acest update își va găsi drumul și pe dispozitivele cu iOS.

Google Maps 2