Galaxy S5 s-a vândut mai bine decât iPhone 5S… în primul weekend

Galaxy S5 s-a vândut mai bine decât iPhone 5S... în primul weekend

Dacă ne luăm exclusiv după statistici, gigantul sud coreean are numai motive de bucurie legate de noul său vârf de gamă, .

Apple iPhone 5S vs Galaxy 5S

În fiecare an, Samsung lansează un nou vârf de gamă în care îşi pune un . Anul acesta, a venit rândul Galaxy S5 pentru a ocupa această poziţie. Pentru că acest aparat este în competiţie directă cu iPhone-ul 5S, pentru acelaşi public şi acelaşi buget, la doar câteva săptămâni de la anunţul oficial, a fost făcut public acest studiu.

Un producător de software pentru retail management, cu această ocazie, a confirmat că recent lansatul S5 are mari şanse să fi depăşit cifrele de vânzări al creaţiei Apple, în aceeaşi perioadă de timp. Studiul de faţă a avut la bază informaţii adunate din peste 15.000 de magazine de pe teritoriul Americii de Nord. Dacă a fost realizat corect, cel mai recent model din seria Galaxy se pare că a dat lovitura, ba chiar mai mult decât a reuşit Apple să o facă, la sfârştiul toamnei trecute.

Informaţiile acumulate au fost agregate în imaginea de mai sus. Astfel, aflăm că, în primul weekend de disponibilitate, un telefon din patru comercializate în SUA a fost un Galaxy S5, în timp ce în Canada, 18 procente dintre telefoanele plecate din magazine au fost S5. Dacă ne întoarcem un pic în timp, pentru aceeaşi perioadă de câteva zile, care întruchipează primul weekend al disponibilităţii iPhone-ului 5S, acel aparat s-a rezumat la o cotă de piaţă de 18 procente în SUA şi 13 procente în Canada.

În teorie, valorile de mai sus ar trebui să fie suficiente pentru a vă ajuta să vă formaţi o imagine de ansamblu legată de succesul înregistrat de cel mai noul Galaxy S5. Nu înţeleg însă de ce nu au fost făcut publice cifre reale de unităţi vândute, ci doar cote de piaţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: