07 dec. 2014 | 17:20

Gadgeturi și aplicații pentru călătorie: Ce să iei cu tine în bagaj și în telefon

ACTUALITATE
Gadgeturi și aplicații pentru călătorie: Ce să iei cu tine în bagaj și în telefon

În emisiunea din această duminică am avut două liste foarte utile. E vorba de gadgeturi și aplicații pentru călătorie. Iată ce ar trebuie să îți asiguri că iei cu tine.

Top Aplicatii1

La gadgeturile de vacanță am ținut cont de cât de portabile sunt, cât spațiu ocupă în bagaj și la ce ți-ar fi utile. Începem cu telefonul mobil, unde e vorba de Sony Xperia Z3. Acesta e un smartphone cu ecran de 5,2 inci full HD, cameră de 20 megapixeli și o autonomie foarte bună. Rezistă însă la apă, iar dacă te duci să schiezi sau în țările calde la înot îți va fi foarte util să nu îl uzi, să se defecteze și să rămâi fără telefon tocmai în vacanță.

Telefonul se completează foarte bine cu niște căști LG Tone Infinim, care se conectează prin Bluetooth, le pui în jurul gâtului și trăiești muzica. Dacă ai nevoie de un aparat foto, recomandăm Samsung NX Mini, o cameră foarte mică și foarte eficientă. Are un obiectiv compact și o poți ține chiar în buzunarul de la geacă sau unul mai mic din geantă.


Și ca toate gadgeturile de mai sus să nu rămână fără baterie, mai recomandăm una portabilă TP-Link TL-PB10400 cu 10.400 mAh, suficient cât să îți încarci telefonul, camera și căștile și să îți mai rămână ceva. Dar dacă ai nevoie de un laptop, o recomandare ultraportabilă este Dell Inspiron 13 din seria 7000, un Ultrabook cu ecracn tactil și cu dimensiuni reduse. Mai multe laptopuri Dell, pentru fiecare buget, găsești aici.

bagaj6[1]

Aplicații pentru călătorie

Romania Offline Maps & Weather (în Play Store pentru Android aici) e companionul perfect pentru cei care au de gând să meargă spre destinație cu mașina. Aplicația oferă o colecție de hărți cu drumurile de la noi din țară. Spre deosebire de altele, aceasta funcționează offline și îți permite să faci economie la traficul de date. Te orientezi numai prin GPS și ai la dispoziție și prognoza meteo pe 14 zile, indiferent care e destinția ta.


Urmează Henri AppPort (în Play Store aici și în App Store pentru iPhone aici), aplicația oficială a Aeroportului Otopeni. Dacă pleci în concediu peste mări și țări, nu strică să ai toate informațiile legate de zbor pe smartphone-ul tău. Pe lângă faptul că vezi în timp real orice întârziere sau modificare de program, dacă ești prins pe aeroport ai la dispoziție o hartă care îți arată unde poți bea o cafea și unde poți mânca ceva.

Google Translate (în Play Store aici și în App Store aici) e cunoscută de toată lumea și foarte utilă indiferent de țara străină în care ajungi. Poți scrie, dicta sau chiar fotografia un cuvânt și primești traducerea în limba română. Oficial, sunt recunoscute peste 80 de limbi, dar traducerea fotografiilor cuprinde mai puține, la fel și dictarea.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele