Facebook începe să permită fotografiile cu un anumit tip de nuditate

Facebook începe să permită fotografiile cu un anumit tip de nuditate

Deşi cei de la sunt foarte eficienţi în a îndepărtă de pe site fotografiile cu nuditate ostentativă, subit au devenit mai flexibili.

Facebook Nuditate permisiune schimbare reguli

Încă de la început, au luptat să nu devină o gazdă ideală pentru conţinut pornografic. Din acest motiv, nu au permis fotografii cu nuduri şi au fost foarte eficienţi în ale elimina atunci când cineva le postează sau le raportează. Există însă câteva contexte în care nuditatea poate fi considerată non-sexuală, iar în acele situaţii, compania lui Mark Zuckerberg a decis să devină un pic mai permisivă. Din acest motiv, au publicat zilele trecute un nou regulament pe marginea acestui subiect.

De acum înainte, fotografiile cu mame care alăptează vor fi permise. Chiar şi când un sân este expus în totalitate, dacă un bebeluş este în cadru şi contextul este evident, imaginea nu este ştearsă. Deşi în continuare vor fi îndepărtate imaginile cu persoane de sex feminin fără sutien, nu se aplică aceeaşi regulă  celor care au trecut printr-o mastectomie. Cu alte cuvinte, nu este restricţionată nici postarea de imagini ale unor femei care au suferit o operaţie de extirpare a unui sân.

,,E natural şi frumos şi ştim că este important pentru mame să-şi împărtăşească experienţele pe Facebook.” Un purtător de cuvânt al companiei a anunţat cu entuziasm schimbarea regulamentului. ,,Este foarte greu ca în mod constant să iei decizia care trebuie în cazul fiecărei fotografii ce ne este raportată, care ar putea sau nu să conţină nuditate, mai ales când sunt partajate zilnic pe Facebook miliarde de fotografii şi bucăţi de conţinut. Din acest motiv, uneori, un anumit tip de conţinut a fost eliminat din greşeală.”

Deşi există multe circumstanţe în care nuditatea este non-sexuală, având în vedere varietate utilizatorilor de pe Facebook, mai ales din punctul de vedere al vârstei, este greu de apreciat dacă ar trebui să fie acceptate astfel de imagini pe reţeaua socială.

Citește și: