EPSON Moverio și alte gadget-uri la IFA 2014

EPSON Moverio și alte gadget-uri la IFA 2014

Epson este și el prezent la IFA 2014, și a venit cu o serie de gadget-uri interesante, asta pe lângă suita de proiectoare și imprimante, produse consacrate ale acestuia.

EPSON IFA 2014

Știm cu toții că Epson este unul dintre cei mai mari producători de proiectoare și imprimante. La IFA 2014 am văzut și o serie de dispozitive destinate altui segment de entuziaști. Unul dintre ele ar fi ochelarii Epson Moverio, o alternativă ceva mai ieftină la Google Glass, cu un preț aproximativ de 700 de dolari. Ochelarii au ajuns deja la a doua versiune după cum spunea și colegul meu într-un articol.

Spre deosebire de Google Glass, Epson Moverio deține câte un display pentru fiecare ochi ai utilizatorului și arată ceva mai normal. E drept, necesită ceva mai multă atenție acoperind ambii ochi, însă este fără îndoială un gadget mai mult decât înteresant. Aceștia rulează încă Android 4.0 și urmăresc mișcarea capului asemănător sistemului Oculus Rift. Ochelarii dețin și o cameră video integrată, care, spre deosebire de Google Glass, avertizează cu ajutorul unui LED atunci când înregistrează.

Controlul acestora se face de pe un touchscreen atașat prin cablu cu ochelarii, în modulul respectiv aflându-se și toată electronica precum și acumulatorul.

EPSON IFA 2014 1

EPSON IFA 2014 2

Un alt segment pe care Epson îl atacă cu o serie de produse expuse la IFA 2014, este desigur cel al dispozitivelor purtabile. Momentan, ”ceasurile inteligente” ale producătorului nu afișează decât informații legate de distanța parcursă, ora și măsoară pulsul. Ele sunt destinate mai mult sportivilor sau amatorilor care încearcă să își stabilească un ritm de lucru, ori celor pasionați de drumeții. Am văzut la ei la stand și un smartband destul de interesant, ale cărui funcții sunt momentan necunoscute.

EPSON IFA 2014 3

EPSON IFA 2014 4

EPSON IFA 2014 5

EPSON IFA 2014 6

Citește și: