După noul Moto X, Motorola are o veste bună pentru vechii utilizatori: vor primi actualizări

După noul Moto X, Motorola are o veste bună pentru vechii utilizatori: vor primi actualizări

Moto X este noul flagship al Motorola, dar nu uită nici de vechii utilizatori. Atât timp cât vor fi compatibile din punct de vedere hardware, vor primi cele mai noi actualizări software.

motorola moto x stock

Motorola Moto X este cel mai bun smartphone al actualei divizii Lenovo, dar Punit Soni, vicepreședinte responsabil de produsele companiei, a spus că nu vor abandona vechile telefoane. Este o declarație importantă, deoarece până acum doar Apple s-a descurcat cel mai bine la a livra actualizări software pe măsură ce a avut un sistem de operare nou. HTC, Samsung și alte companii care folosesc Android au o oarecare întârziere, iar după un timp taie suportul pentru dispozitivele vechi.

Soni a comunicat acest lucru pe Google+. „Și mai bine, toate noutățile software vor ajunge la actualii utilizatori (atât timp cât hardware-ul o va permite)“, a spus vicepreședintele. Moto X lansat anul trecut a venit pentru prima dată cu Touchless Control, acel sistem de monitorizare în permanență a utilizatorului pentru eventuale comenzi vocale. Acum, pe noul Moto X, sistemul a fost îmbunătățit, la pachet cu noi dotări tehnice.

Un videoclip de promovare Moto X

Dacă Moto X de anul trecut avea dotări cel mult de „iarna lui 2012“, Moto X din 2014 stă ceva mai bine în comparație cu modele rivale. Noul Motorola Moto X are un ecran de 5,2 inci full HD, cu tehnologie AMOLED, folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu patru nuclee tactate la 2,5GHz, 2GB de memorie RAM și are un spațiu de stocare de 16 sau 32GB, iar prețul începe de la 500 de dolari. Mai multe detalii sunt pe „Playtech“.

Citește și: Noul Motorola Moto X e oficial. Cel mai interesant telefon din 2013 a devenit mai bun

Totuși, anul trecut Motorola a demonstrat că poate livra calitate și o autonomie rezonabilă chiar și cu dotări mai slabe. În plus față de Touchless Control Moto X avea un sistem util de notificări, folosindu-se de ecranul AMOLED ai cărui pixeli pot fi iluminați individual. Noul Moto X vine direct cu Android KitKat și va fi actualizat la Android L.