Cum arată toate dispozitivele conectate la internet pe o hartă?

Cum arată toate dispozitivele conectate la internet pe o hartă?

De multe ori suntem tentaţi să afirmăm că mare este grădina internetului. Totuși, când ne uităm pe o hartă, parcă nu suntem atât de mulţi.

The big picture internet harta dispozitivelor

În teorie, internetul este un fenomen global pe care îl experimentăm cu toţi, indiferent dacă o facem de pe un PC sau Mac, tabletă sau smartphone. În practică însă, este bine de ştiut că există multe colţuri de pe mapamond în care nu doar că nu există o conexiune la internet, dar este şi puţin probabil ca cineva să se străduiască să instaleze una.

În încercarea de a asocia unei hărţi toate dispozitivele aflate , un inginer pe numele de John Matherly a folosit un sistem foarte bine pus la punct pentru realizarea imaginii de mai sus. Matherly este fondatorul Shodan, un motor de căutare destinat companiilor care vor să localizeze dispozitive conectate la internet. Dacă, printr-o analogie afirmăm că noi, , această hartă colorată ilustrează întreaga comunitate de internauţi.

Imaginea a fost postată pentru prima oară pe Twitter în spatele afirmaţiei ,,toate dispozitivele de pe internet”. Pentru a o realiza a folosit un algoritm elaborat prin care ne-a dat ping tuturor. Apoi, a folosit IP-urile noastre pentru a ne localiza şi a ne poziţiona cu precizie pe o hartă sub formă de puncte. Dacă nu era evident, unde culoarea roşie este mai intensă, numărul internauţilor este mai mare în acea zonă. La un anumit nivel, volumul de efort din spate ar putea fi un pic exagerat, rezultatul este însă impresionant.

Citește și: