Apple pregătește trecerea la 5K: am putea vedea noi iMac-uri și monitoare

, 16 Sep, 11:00

Abundența de panouri care depăşesc standardul 4K necesită un nou standard pentru cabluri şi porturi, iar pare să fie soluţia Apple.

imac-2012-speakers-5k displayport 1.3

Pentru că a trecut ceva timp de când cei de la Apple şi-au reactualizat linia de desktop-uri all-in-one, de câteva zile au început să apară zvonuri referitoare la un nou iMac. Din câte se pare, versiunea mai mare a respectivului sistem va veni cu o rezoluţie nativă 5K.

Pentru că standardul actual DisplayPort 1.2 nu este capabil de transmiterea unui volum de informaţii atât de stufos, mulţi au crezut că este imposibil că Apple să facă saltul la panouri 5K pentru viitoarele sale iMac-uri şi Display-uri Thunderbolt. Răspunsul la această dilemă a venit de la VESA, autoritatea în domeniul standardelor . Într-o postare recentă a respectivei organizaţii tocmai au fost detaliate specificaţiile pentru noul DisplayPort 1.3. Printre multe alte detalii, acest standard va introduce suportul pentru monitoare 5K şi va mări lăţimea de bandă a cablurilor folosite până la 32,4 Gbps. Această valoare este ideală pentru transferul de conţinut video la rezoluţie 5K printr-un singur cablu, fără a fi necesar vreun algoritm de compresie. De asemenea, după popularizarea standardului şi utilizatorii de panouri 4K ar trebui să se bucure de o performanţă îmbunătăţită.

Având în vedere că şi în trecut gigantul din Cupertino s-a aflat printre primele companii care au adoptat noi standarde, Thunderbolt este cea mai recentă dovadă a acestui comportament, nu este exclus ca DisplayPort 1.3 să fie văzut pentru prima oară în produse Apple. Dacă tot au pierdut cursa pentru primele monitoare 5K în faţa celor de la Dell, ar fi drăguţ ca măcar să iasă în faţă prin astfel de detalii tehnice.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail