Câteva impresii despre Earin, căștile Bluetooth in-ear, la IFA 2014

Câteva impresii despre Earin, căștile Bluetooth in-ear, la IFA 2014

Căștile wireless de tip in-ear înseamnă de obicei un set de căști legate între ele cu fir, și la un acumulator de mici dimensiuni. Earin prezintă însă un concept diferit.

Earin

Am mai menționat numele de Earin atunci când am descoperit proiectul pe Kickstartero pereche de căști absolut deosebite pentru că acel acumulator, precum și modulul Bluetooth au fost ambele miniaturizate încât acestea să fie independente și totuși destul de mici și ușoare. Campania Kickstarter s-a finalizat cu succes și în următoarele luni, cei care și-au comandat produsul urmează să îl primească. În cadrul IFA 2014 am dat și peste standul producătorului, din întâmplare, și am fost tentat să le încerc.

La prima vedere oferă exact ceea ce spun, sunt ușoare, sunt bine construite, lăsând deoparte faptul că cele pe care am pus mâna sunt în stadiu de producție și nu par finalizate. Suportul de încărcare este din aluminiu iar capacul are un magnet pentru a sta fix. Aș fi preferat poate o variantă cu filet, cum se găsește la unele lanterne de aceleași dimensiuni, mai ales având în vedere că suportul este construit pentru transport și dorește să fie etanș.

Despre sunet pot să spun că se aud destul de bine. Ținem cont și de faptul că în hala de audio, unde aveau standul era o luptă continuă între producătorii de dispozitive. Despre autonomie nu pot spune nimic. Ei spun că la o încărcare completă de 30-45 minute pot funcționa aproape 3 ore fără întrerupere și fără distorsiuni. Aș zice că e suficient pentru o sesiune de audiție, iar când ajungi acasă le pui oricum în suport pentru a nu le pierde.

Earin 2

Earin 3

Earin 4

Citește și: