Apple mai face un pas către materializarea iWatch

Apple mai face un pas către materializarea iWatch

Deşi nu avem până la această oră detalii oficiale legate de primul smartwatch al celor de la Apple, -ul s-ar putea să fie din ce în ce mai aproape.

Apple iWatch

După ce au în câteva teritorii, cei de la Apple, în mod indirect, ne oferă noi detalii despre o posibilă viitoare creaţie.

În primul rând, se vehiculează că respectivul gadget va pune accent pe monitorizarea sănătăţii purtătorului. Acesta ar trebui să lucreze în tandem cu o nouă aplicaţie dezvoltată intern de Apple şi care are mari şanse să vină preinstalată odată cu iOS 8. Cu numele de Healthbook, pe lângă faptul că respectiva aplicaţie va face o treabă foarte bună în monitorizarea unor parametri de bază ai efortului zilnic (paşi, distanţă, etc.), va funcţiona şi ca un instrument de ţinut evidenţa diverselor aspecte ce ţin de sănătatea voastră (presiune arterială, ritm cardiac, etc.). Aparent, magia conlucrării dintre Healthbook şi iWatch se va manifesta prin monitorizarea a şi mai multor elemente de performanţă dintr-o sesiune de fitness. Ca interfaţă, este foarte probabil ca Healthbook să fie similar cu Passbook şi să vă ofere posibilitatea interacţiuni cu diverse carduri virtuale încărcate de informaţii prin swipe-uri.

Dincolo de zvonuri, cei de la Apple au angajat în ultima perioadă tot mai multe personalităţi cu un trecut în dispozitive purtabile. În plus, chiar zilele trecute oficiali ai companiei au avut o întâlnire cu autoritatea americană pentru certificarea medicamentelor – FDA. Aceasta din urmă este o etapă vitală, dacă produsul pe care îl lansezi vrei să fie credibil, când vine vorba de informaţii legate de sănătate.

Dacă aruncăm o privire în piaţa de IT actuală este evident că, indiferent dacă vă încântă sau nu astfel de produse, smartwatch-urile şi brăţările inteligente reprezintă viitorului. Rămâne să vedem dacă Apple va profita de trecutul ei istoric vizavi de gadgeturi revoluţionare pentru a-şi face simţită amprenta şi în acest domeniu aflat la început.