Apple iWatch va folosi energie solară sau cinetică

Apple iWatch va folosi energie solară sau cinetică
Alexandru Puiu
09:45 04.02.2014

Apple nu mai poate să amâne prea mult lansarea unui smartwatch, 2014 fiind cel mai probabil an în care vom afla dacă zvonurile despre Apple se confirmă.

apple-iwatch-concept-martin-hajek-heartrate solar cinetic

Deşi trăiesc cu impresia că astfel de zvonuri au din ce în ce mai puţin legătură cu ceea ce va lansa Apple şi mai degrabă cu ceea ce-şi doresc mulţi dintre noi, ideal ar fi să trecem peste această premisă pesimistă. Cine ştie, poate că cineva din compania lui Tim Cook va face ore suplimentare pentru ca aceste doleanţe să se materilizeze.

În conformitate cu trendul generat de alte din piaţă, zilele trecute aflam că Apple iWatch va pune foarte mult accent pe elemente de fitness şi monitorizarea sănătăţii. Acum aflăm că gigantul din Cupertino vrea să rezolve într-un mod cât se poate de inteligent problema autonomiei. Nu de alta, dar nimeni nu-şi doreşte un smartwatch pe care să fii obligat să-l încarci, precum Galaxy Gear, în fiecare zi.

Prima ipoteză implică un sistem de încărcare fără fir prin inducţie, care, dacă se confirmă, va fi pentru prima oară prezent în ceva mai mic decât un telefon. A doua şi a treia variantă, deşi nu scrie nicăieri că nu ar putea funcţiona în tandem, implică încărcarea respectivul gadget cinetic sau solar. Aparent, există deja tehnologia necesară ascunderii unui panou solar în spatele unui display funcţional. Vizavi de utilizarea mişcării ceasului ca o sursă de energie cinetică, aceasta este deja folosită în multe alte ceasuri, chiar dacă nu inteligente, motiv pentru care nu are de ce să nu fie prezentă şi în iWatch.

Doar timpul ne va confirma pe ce variantă de încărcare va merge Apple iWatch. Până aflăm însă adevărul, vom mai auzi cu siguranţă alte zece variante.

Comentarii
loading...