09 iul. 2014 | 12:58

Resetarea telefonului cu Android face treaba pe jumătate, compromițând intimitatea

ACTUALITATE
Resetarea telefonului cu Android face treaba pe jumătate, compromițând intimitatea

Dacă vrei să vinzi un telefon, întâi îți ștergi toate datele personale din el. Ei bine, în cazul Android se pare că această ștergere nu merge atât de bine.

malware android galaxy s4

Un studiu privind securitatea telefoanelor mobile arată că oamenii care își șterg datele dintr-un telefon Android nu șterg, cu adevărat, ceea ce doreau să dispară. CNET informează că Avast a descoperit „problema“ cu simpla resetare a telefonului cu Android. Compania a cumpărat 20 de telefoane de pe eBay și a încercat să recupereze orice s-ar putea.

Printre datele pe care angajații Avast le-au putut găsi au fost 40.000 de poze, printre care 250 de poze nud cu bărbați, 750 de emailuri și mesaje text, 250 de contact și identitățile a patru posesori de telefoane. Jude McColgan, director Avast, a spus că această cercetare arată cât de puțin se preocupă oamenii de datele personale pe care le stochează pe telefon.

Google peste tot: cum să faci aplicația Now să te asculte de oriunde ai fi în Android

„Utilizatorii au crezut că au reușit să șteargă totul cu un reset, dar nu au făcut asta decât la nivel de aplicații“, a spus McColgan. Având în vedere câte date personale trec prin telefoane, de la Facebook până la poze și mesaje text, e surprinzător că atâția ani nicio astfel de companie preocupată de securitate n-a derulat un astfel de experiment. Conform directorului Avast, ei n-au trebuit să recurgă la cine știe ce tehnologie pentru a face asta, folosind, spre exemplu, FTK Imager.

„Deși la prima vedere telefoanele păreau «curate», am reușit rapid să recuperăm multe informații private. În cele mai multe cazuri, am recurs la o analiză mai aprofundată și am recuperat SMS-uri și mesaje din serviciile de chat“, a adăugat McColgan. Și, desigur, Avast are o unealtă care să șteargă mai bine telefoanele.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele