Android 5.0 Lollipop și suportul pentru memoria extensibilă

Android 5.0 Lollipop și suportul pentru memoria extensibilă

Dacă vorbim de un avantaj major pe care îl au utilizatorii de Android în fața celor de iOS putem menționa cu ușurință suportul pentru carduri microSD.

Galaxy-Note-4-Lollipop

Unii dintre noi obișnuiesc să mai și aranjeze fotografiile și muzica de pe smartphone pe diferite categorii și folosim și alte medii de stocare decât memoria internă a telefonului. Chiar dacă Apple dispune de un serviciu de cloud s-a dovedit în ultimele luni că acesta nu este chiar atât de sigur, scăzând încrederea utilizatorilor în acesta. Oricum, îmi vin în minte imediat 10 prieteni care preferă să stocheze informațiile pe suporturi de date personale. A trecut ceva vreme de când Google nu a mai oferit posibilitatea creșterii spațiului de stocare pe dispozitivele sale și a scos chiar opțiunea din sistemul de operare. Mă refer aici desigur doar la dispozitivele Nexus.

Android 5.0 Lollipop vine cu un nou mod de abordare a acestei probleme, introducând capabilitățile de stocare pentru cardurile SD. Acest lucru înseamnă că este posibil ca viitoarele dispozitive Nexus ar putea avea un slot pentru carduri microSD și mai mult, Android 5.0 va permite aplicațiilor să folosească cardul SD pentru a ține datele. Astfel dacă o aplicație de genul Instagram salvează o copie a imaginilor postate, acea copie va putea sta bine mersi pe card. La fel se întâmplă și cu alte aplicații care în timp dezvoltă o bază de date considerabilă. Pe scurt, chiar dacă nu vom putea momentan muta aplicația pe cardul SD cel puțin datele salvate de aceasta nu vor mai ocupa spațiu în memoria internă a telefonului.
Probabil că la un viitor update se va introduce și posibilitatea mutării aplicației pe card, mai ales dacă e vorba de un joc de dimensiuni mari, după un test de viteză al suportului de stocare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: