Xi3 Piston disponibil pentru pre-comanda

Xi3 Piston disponibil pentru pre-comanda

Xi3 Piston, computerul minimalist destinat jocurilor video, este acum disponibil pentru pre-comanda. Acesta va ajunge pe piata spre sfarsitul anului curent, insa daca vreti sa dispuneti de o reducere de 100$, va trebui sa il comandati chiar acum.

Xi3 Piston

Piston este primul dispozitiv care se incadreaza in categoria „Steambox„, insa nu este un produs oficial realizat impreuna cu Valve. Compania Xi3 incearca sa ofere performanta de top intr-un pachet de dimensiuni foarte mici, apeland la un design proprietar. Intregul computer este modular, iar diversele componente interne vor putea fi schimbate in timp, pentru a putea intotdeauna rula ultimele aparitii din gaming.

Din pacate insa, pentru hardware-ul pe care il ofera momentan, pretul de 999$ este putin cam mare. Chiar si dupa reducerea de pre-comanda la 899$, acest pret nu este tocmai justificat. Stim insa acum ca sub carcasa de aluminiu se gaseste un procesor AMD Trinity la 3,2 GHz, un cip grafic Radeon din seria 7000, un SSD de 128 GB  si 8 GB de memorie DDR3.  Pagina de pre-comanda se gaseste pe site-ul oficial.

Xi3 Piston a fost prezentat live in cadrul SXSW si astfel putem vedea pentru prima data interfata micului computer, la care se face acum referire prin apelativul „consola”. Evident, sistemul de operare din spate este un Windows, care a primit o interfata personalizata. Mai jos puteti gasi clipul oficial de prezentare, alaturi de o filmare a interfetei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: