Windows RT se duce de tanar pe urma lui WebOS

Windows RT se duce de tanar pe urma lui WebOS

Microsoft nu face o treaba foarte buna in a promova RT, motiv pentru care platforma poate disparea in curand.

Microsoft Surface Asus windows rt final

Am citit din ce in ce mai multe rapoarte ale unor companii care nu gasesc nici o valoare adaugata in a crea dispozitive cu Windows RT. Astfel de rapoarte influenteaza negativ vanzarile, pe motiv ca increderea utilizatorilor in platforma scade proportional cu lipsa de varietate a dispozitivelor.

Incercand sa afle adevarul din spatele zvonurilor recente legate de acest sistem de operare pentru tablete si hibride, publicatia Digitimes a efectuat un studiu independent. Pe langa faptul ca studiul a relevat ca Microsoft va avea probleme mari cu a sustine aceast SO, nici cotele de piata nu sunt incurajatoare. In singura piata exploziva din IT, in timp ce vanzarile de tablete cresc parca exponential de la o luna la alta, tabletele cu Windows RT sunt limitate la o cota infima de un procent. In teorie, popularitatea gadgeturilor cu Windows Phone 8 a inceput sa creasca, din pacate si acolo Microsoft mai are mult de lucru.

Dubios e ca aceste statistici au fost facut publice intr-o perioada in care Microsoft a lansat doua reclame meninte sa evidentieze de ce in comparatie cu alte tablete bazate pe RT. Tot acum, pe la magazinele online incep sa apara redueri semnificative de pret la aceste produse, incununate de pachete speciale pentru studenti. Outlook va veni in curand preinstalat pe orice tableta cu aceasta versiune de Windows. Desi nu este vorba de o sursa comunicata oficial, urmatorul Surface RT pe arhitectura Qualcomm si compatibilitatea 4G LTE se pare ca reprezinta ultima incercare a celor de la Microsoft de a reinvia un sistem de operare ale carui functionalitate si avantaje prea putini le-au inteles.

Citește și: