15 unelte pe care nu mai este nevoie sa le instalezi in Windows 8

, 19 Iun, 07:22

Windows-ul s-a schimbat semnificativ in ultimii ani si, chiar daca, mai sunt multe aspecte de rezolvat, reuseste sa va scape de instalat o serie de utilitare.

Admin unelte tools Windows 8

Nu are rost sa discutam meritele interfetei Metro, pentru ca parerile sunt impartite si toti cei care au avut ocazia sa experimenteze au o perceptie foarte radicala vizavi de schimbari. Pe langa picanteriile care tin de design, gigantul din Redmond a facut totusi ceva remarcabil a carui valoare reala o putem aprecia cu totii. Este vorba de o serie de mici aplicatii si utilitare incluse in ultimele editii de Windows care, odata cu Windows 8, au primit un update semnificativ. Cu un pic de eficienta si talent, cei de la Microsoft va scapa de instalat multe aplicatii terte care in urma cu 5 sau 10 ani erau nelipsite.

Din pacate, pentru ca respectivele „adaosuri” nu sunt promovate intens, profit de aceasta ocazie pentru a descrie 15 functii incluse in noul sistem de operare care va fac viata mai usoara. In mod obisnuit as detalia o metoda avansata prin care le puteti accesa din diverse meniuri din Windows. Cu Windows 8 nu mai este cazul, pe oricare dintre ele le gasiti cu search. Acelasi lucru este valabil si in cazul Windows 7. Cu un click pe Start, daca tastati Disk Management ajungeti la ce va intereseaza in cateva secunde.

1. Antivirus

Microsoft Windows 8 windows defender security essentials

De cativa ani folosesc cu interes Microsoft Security Essentials ca unica solutie antivirus pentru sistem. Odata cu Windows 8, Microsoft a inclus in sistemul de operare aceeasi solutie antivirus, dar a redenumit-o Windows Defender. Ca urmare, toti utilizatorii de Windows 8 au in sfarsit un antivirus pe sistem.

Ca un bonus, nu mai patiti ca la Windows 7, cand, la cateva secunde dupa instalare, erati invitati calduros sa va instalati un program antivirus, altfel computerul „nu va functiona in conditii optime”. Daca folositi o versiune mai veche de Windows, puteti in continuare sa descarcati Security Essentials de pe site-ul Microsoft. In cazul in care sunteti fani BitDefender, Kaspersky sau Norton, puteti in orice moment sa instalati si respectivele aplicatii, important este ca pana veti face acel pas beneficiati deja de protectie.

2. Firewall

O functie importanta care tine de securitate online este un Firewall de calitate. Dificile de instalat si configurat, mai ales pentru persoanele mai atehnice, aplicatiile de tip Firewall nu sunt la indemana tuturor. Din acest motiv, Microsoft a inclus in sistemul de operare un Firewall care face o treaba similara cu o solutie terta nu foarte ieftina.

Practic, blocheaza traficul de tip incoming directionat catre PC-ul vostru dinspre internet. In acelasi timp, atunci cand va conectati la o retea WiFi publica, fisierele care in mod uzual sunt partajate intr-o retea locala devin subit inaccesibile pentru ceilalti utilizatori. Acelasi utilitar incorporat in Windows va permite sa personalizati cu precizie elevetiana care aplicatii au acces la internet si care nu.

Sunt mari sanse ca Firewall-ul din Windows sa nu fie perfect sau infailibil, motiv pentru care va puteti instala si voi unul. In orice alta situatie, insa, merita sa retineti ca este incorporat in fiecare versiune de Windows incepand cu XP SP2, iar in Windows 8 va ofera si mai multi parametri configurabili.

3. Suita de securitate

Microsoft Windows 8 smartscreen app protection

Un antivirus si un firewall, impreuna, pot fi percepute ca o suita de securitate. In realitate, o asemenea suita de aplicatii are mult mai multe responsabilitati si, din fericire, este inclusa fara costuri suplimentare in noul Windows. Partea de anti-phising si de stergere a tuturor cookie-urilor este inclusa in cele mai recente versiuni de Internet Explorer si, desigur, in orice alt browser modern. Puteti chiar sa configurati IE-ul sa stearga automat cookie-urile dupa fiecare sesiune de browsing. Nu mai este nevoie sa cheltuiti sume mari de bani si pentru astfel de functii.

In Windows 8 intreaga parte de securitate mai primeste un bonus, cu numele de Windows SmartScreen. Acest utilitar scaneaza toate programele descarcate de pe internet si va ofera sfaturi legate de ce este sau nu recomandabil sa fie instalat.

4. Management de partitii

Acum 10-15 ani foloseam cu interes Powerquest Partition Magic. Eram fan. Ulterior, am descoperit aplicatii similare de la Paragon si Acronis, care mi s-au parut mai eficiente. Acum, in 9 din 10 cazuri sunt multumit cu Disk Management-ul din Windows. Este perfect pentru stergerea, crearea si marirea sau micsorarea anumitor partitii. Daca nu cautati functii avansate de management, precum mutarea unei partitii cu tot cu date de la inceputul unui HDD la sfarsit, Disk Management este suficient.

Pe Windows 8, un alt utilitar interesant care se ocupa de partitii poarta numele de Storage Spaces si va permite sa asociati intr-o singura partitie logica mai multe partitii de pe hard disk-uri diferite.

5. Lucrul cu imagini de CD-uri

Microsoft Windows 8 mount burn iso

Daca aveti nevoie sa vedeti continutul unei imagini de CD/DVD in format ISO sau IMG intr-o unitate optica virtuala, nu mai este nevoie sa instalati un utilitar separat, gen CloneCD sau Daemon Tools. File Explorer-ul din Windows 8 include o unealta perfecta pentru „montarea” respectivelor fisiere. Aceeasi functie o gasiti si in meniul contextual, cand faceti click dreapta pe un fisier .ISO. In Windows 7, nu exista aceasta optiune.

6. Inscriptionarea de CD-uri

Nero BurningRom sau WinOnCD sunt doar doua exemple de programe pe care la instalam la scurt timp dupa instalarea Windows-ului. Intre timp, am renuntat sa ma scriu CD-uri, ba, mai mult, ultimele doua notebook-uri pe care le-am folosit vin fara unitate optica.

Daca nu ati reusit inca sa va detasati complet de activitatea scrierii de CD-uri, puteti folosi inca din Windows 7 functia de inscriptionare integrata in Windows printr-un dublu click pe orice imagine de CD. Pentru scris CD-uri Audio, Windows Media Player face o treaba impecabila si vine cu toate setarile de care aveti nevoie.

7. Unelte pentru spatiu liber

Cele mai multe aplicatii pentru curatarea PC-ului sunt pacaleli, mai ales cele cu un marketing agresiv, de tipul „iti vom face PC-ul sa se miste ca in prima zi”. Acestea nu au nici un fel de fundatie ancorata in realitate.

Solutia cea mai buna si sigura poarta numele de Disk Cleanup si poate fi gasita in Windows. De-a lungul anilor, aplicatia a inceput sa fie din ce in ce mai eficienta si nu va mai sterge doar fisierele temporare din folderul omonim din Windows. Daca aveti volume mari de fisiere pe care nu le accesati decat rareori, acelasi utilitar e capabil sa va compreseze o parte din directoare.Microsoft Windows 8 Task Manager startuo

8. Aplicatiile de la pornire

Aplicatiile care rasar ca ciupercile dupa ploaie in momentul in care porniti PC-ul reprezinta cel mai mare consumator de memorie RAM si de resurse in general. Pe Windows 8 avem un nou startup manager, mult mai destept decat inainte. Acesta este accesibil din Task Manager, fereastra care apare atunci cand apasati CTRL+ALT+DEL. Dupa un click pe tab-ul Startup, puteti vedea numele aplicatiilor care pornesc odata cu PC-ul, puteti vedea dezvoltatorul si o aproximare destul de precisa vizavi de impactul pe care il au asupra performantei computerului. In cazul unei versiuni de Windows mai vechi, sunteti limitati la MSConfig pentru functii similare, un alt utilitar destul de eficient.

9. Suportul pentru mai multe monitoare

Microsoft Windows 8 multiple displays taskbar

Windows 8 include abilitatea de a va afisa taskbar-ul pe doua sau mai multe monitoare. Puteti inclusiv sa optati pentru a vedea in taskbar-ul de pe un monitor aplicatiile deschise pe respectivul monitor. Panoul respectiv de comanda poate fi accesat printr-un click dreapta pe taskbar, urmat de un click pe Properties, activand functia „Multiple Displays”. Tot de aici o puteti si dezactiva. Pana la ultima versiune de Windows, Microsoft a neglijat aceasta functionalitate si erati obligati sa instalati o aplicatie terta, cateodata contra cost, pentru activarea catorva optiuni simple care tin de suportul pentru mai multe monitoare.

10. Copierea fisierelor

Microsoft Windows 8 copy paste move

Multi posesori de PC-uri folosesc utilitare gen Total Commander aproape exclusiv pentru partea de copiere avansata pe care o ofera, cu o evidenta clara asupra ratei de transfer, cu posibilitatea evitarii unui fisier cu probleme sau cu posibilitatea punerii pe pauza a intregii activitati. Toate aceste optiuni sunt incorporate direct in Windows 8. Puteti realiza mai multe transferuri simultane, puteti pune pe pauza unul dintre ele sau il puteti anula foarte simplu.

11. Un manager de activitati avansat

Microsoft Windows 8 Task Manager

Process Explorer este numele unui utilitar care trebuia instalat pana de curand pentru a va oferi o evidenta detaliata asupra proceselor care ruleaza la un moment dat. Prin intermediul respectivului program, puteati vedea consumul de resurse al unui proces si relatia ierarhica dintre mai multe procese legate intre ele care apartin aceleiasi aplicatii, gen Google Chrome.

Noul Task Manager din Windows 8, printr-un update semnificativ al intefetei si functionalitatii, ofera o viziune de ansamblu asupra programelor pe care le folositi. Puteti vedea in detaliu daca un program va consuma mai mult din procesor, din memoria RAM sau daca va solicita hard disk-ul pentru scriere sau citire intr-un anumit procent. Daca un program precum Internet Explorer genereaza mai mult procese, in noul manager de activitati, legatura dintre ele este evidenta si va faciliteaza inchiderea celor cu probleme.

12. Informatii despre sistem

Microsoft Windows 8 System Information

In noul SO de la Microsoft avem la indemana o evidenta mult mai detaliata legata de hardware-ul din interiorul carcasei. Desi gasim diverse elemente de configuratie raspandite in mai multe colturi din Windows, System Information Tool centralizeaza tot felul de detalii, mai mult sau mai putin pe intelesul tuturor. Resource Monitor, un alt programel util incorporat in sistemul de operare creat in Redmond, va ofera un istoric al consumului de resurse distribuit pe servicii si aplicatii. In cazul in care va simtiti sistemul mai lent ca de obicei, acesta este un punct bun de start pentru a vedea „cine” e vinovat. In plus, puteti vedea daca aveti instalate programe care fac trafic mare pe internet si in reteaua locala sau daca anumite aplicatii citesc si scriu excesiv pe hard disk.

13. Viewer de PDF-uri

Incredibil, Adobe Reader, un program nelipsit pe aproape orice computer in ultimii 10 ani, nu mai e necesar pe Windows 8. Noul sistem de operare include un viewer de PDF-uri foarte bun. Chiar daca este o aplicatie Metro si nu se integreaza foarte binie cu desktopul clasic, acesta este un detaliu mai putin important. Daca faceti dublu click pe un PDF de pe un stick sau primit pe email, il puteti vedea in prima secunda dupa ce ati terminat de instalat Windows-ul. In 2013, Google Chrome si Mozilla Firefox vin si ele cu un viewer de PDF-uri. Daca nu va incanta solutia integrata in sistemul de operare, puteti asocia browser-ul preferat cu fisiere .PDF.

14. Masini virtuale

Microsoft Windows 8 virtual machine

Aveam odata un coleg care folosea masinile virtuale ca benchmark pentru orice sistem. Din pacate, pana la Windows 8, acestea necesitau programe precum VirtualBox sau VMware. In noul SO, exista un utilitar intitulat Hyper-V care va permite sa instalati fara probleme un alt Windows in masina virtuala sau un Ubuntu, daca sunteti fan Linux.

Numele complet al utilitarului din ecranul de start este Hyper-V Virtual Machine. Printr-un click pe New – Virtual Machine, sunteti intampinati de un asistent de genul Next-Next-Finish. Acesta va permite sa instalati un nou sistem de operare pornind de la o imagine in format .ISO sau de la un CD/DVD fizic.

15. Unelte de Backup

Microsoft Windows 8 Backup File History

In cazul fericit in care nu va doriti ca functia de Backup a fisierelor importante sau a unor partitii intregi sa fie una complicata, cu multi parametri care asteapta sa fie configurati, Windows-ul va vine in ajutor. Din Windows 7 inca, partea de backup si restaurare este una destul de bine pusa la punct si suficienta pentru cei mai multi dintre noi.

Windows 8 adauga o functie intitulata File History. Exact cum ii zice si numele, aceasta va ajuta sa tineti in siguranta mai multe versiuni ale unui proiect in Word sau ale oricarui alt tip de document important. In cazul in care nu este vorba doar de cateva fisiere, ci de intreaga partitie pe care se afla sistemul de operare, puteti realiza o imagine din care sa va „reinviati” computerul in cazul unor probleme hardware sau al unor virusi care vi l-au pus pe butuci. Este suficient sa faceti click pe Start in Windows 7 sau sa porniti ecranul de cautare din Windows 8 si sa scrieti Backup, solutiile va vor fi indata afisate. Un avantaj important al utilizarii acestor aplicatii de la Microsoft este ca o imagine rezultata dintr-un astfel de backup poate fi restaurata atunci cand porniti PC-ul de pe orice CD de Windows.

Mai trebuie ceva?

Cum am scris si in introducere, acestea nu sunt nici pe departe solutiile complete sau cele mai complexe. In schimb, sunt gratuite, sunt bune, stabile si prietenoase. Unii utilizatori de PC-uri vor opta intodeauna pentru solutii dedicate la oricare din capitolele de mai sus. Cei mai multi, insa, se vor bucura ca Microsoft nu-i neglijeaza si ca pretul pe care il platesc pentru un sistem de operare nu mai trebuie rotunjit cu un antivirus, o masina virtuala, o solutie de backup sau de inscriptionat CD-uri. Din multe puncte de vedere, lucrurile sunt mai simple si asta e cel mai important.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Are cumva si un iso loader gen daemon tools? Daca nu, le puteti lasa un feedback… eu nu stiu unde si tare mi s-ar parea utila o astfel de unealta.

Alexandru Puiu

Are sigur, e descris la punctul 5, din pacate doar pe windows 8 au bagat optiunea asta, in windows 7 e doar sa scrii imagini, nu sa le si monteze in cd rom virtual.

Ca utilitar gen DaemonTools poate fi folosit PortableWinCDEmu-3.4.

Mi-a placut modul de prezentare, informatia este foarte utila si ne apropie de scopul pentru care a fost creat OS Windows – o unealta necesara, tot mai perfectionata.

foarte bun materialul numai ca trebuie completat pentru cei care nu sunt la curent inca…
1.Windows Defender s-a numit si inainte, apoi a devenit Microsoft Security Essentials si acum a revenit. deci nu au creat nimic nou.
2.Firewalul care blocheaza fisierele partajate ? pai poate chiar vreau sa le partajez intr-o retea publica. nu cred ca-i o solutie sa iau o decizie ca poate asa ar vrea unii utilizatori. facilitatea e din categoria softul face orice mai putin ceea ce trebuie sa faca.
3.avem o suita de securitate. asta e foarte bine, dar ce facem ca avem un sistem de fisiere fara drepturi…ups, cu toata securitatea tot va putea cineva sau ceva sa ne faca praf fisierele..
4.putem trage chiar si de partitii. ma si intrebam cand va apare aceasta „facilitate”. cred ca era inventata demult. exista cumva chiar si in …windows ?
5,6.in sfarsit acum cand nu prea mai sunt unitati de cd apar softurile integrare de scris cd-uri. buna miscare da’ cam tardiva. era buna acum 10 ani…aaa, era si atunci da’ nu scria dvd-uri…nu s-or fi inventat ?…nu mai conteaza…
10.poti copia fisiere, mai multe, pune pauza, wow.asa ceva e chiar exceptional ca au reusit sa implementeze.cred ca e ciupita din Ubuntu 🙂
11,12.nici nu ma asteptam sa existe o fereastra cu informatii despre sistem…sau despre aplicatii.
13.pana si Firefox are un viewer de pdf-uri…si tableta copilului…mare realizare..
14,15.existau in orice alt sistem de operare serios.

Mai trebuie ceva?
Pentru cine isi pune intrebarea citind acest articol raspunsul este ca toate lucrurile scrise aici exista implicit pe orice distributie Linux moderna o parte existand din totdeauna chiar si pe Windows 🙂

Sa-mi lasi numarul tau de telefon ca vad ca ´le ai´ cu de-astea. De fapt tu ce vrei sa spui? Omul care a scris articolul (Alexandru Puiu) a dorit sa prezinte celor care NU STIU ´neshte kestii´ interesante, despre care se prea poate sa nu fi auzit. Ca tu stii … sa-ti fie de bine! Ce doresti sa comentezi de fapt? A zis ceva eronat omul? Te bagi ca musca-ncolo si-ncoace.
Nu citi ce crezi ca te scufunda! Pe altii poate ii scoate la liman.

Multumim de info!

pai sigur ca a fost eronat.o multime de lucruri au fost eronate.

Bravo tie , Esti Stept Din pacate nu toti cititorii se ridica la IQ-ul tau Dimpotriva Einstein , este un articol foarte binevenit pt marea majoritate .

Omul nu este destul de ,,,( a se citi ingimfat ) daca nu claxoneaza

Nu e chiar asa cum sugereaza articolul:

1. Antivirusul a fost cotat de AV Compare drept ultimul din 20 de produse testate. Ofera doar o falsa siguranta.
2. Firewall: nu am inteles niciodata cand/daca functioneaza. Ma intreaba daca sa permita acces pentru Java sau Total Commander, in schimb uTorrent sau programele OEM de update primesc acces fara probleme. In caz de troian e inutil.
3. Suita de securitate: doar SmartScreen e particular Windws8 (IE10 exista si pe Windows7) si e o „facilitate” inutila.
4. E o chestie excelenta (inainte orice modificare de partitie era distructiva, e bine ca acum si WIndows stie sa modifice fara sa distruga), pacat ca pentru a o accesa trebuie sa rulezi mereu msc-ul in „run” sau sa-ti faci manual un shortcut. Cu internetul de azi, pana scriu comanda am descarcat Partition Wizard si l-am instalat si gata.
5. Din nou, o chestie excelenta, pacat ca nu „stie” mai multe formate
6. Lucrul respectiv exista si in WinXP, nu e specific Windows 8
7. Nu doar ca nu e specific Windows 8, dar nici nu se compara cu CCleaner, de ex
8. Utilitarul e mai bun, dar nu te lasa decat sa dai „disable”. Cu Ccleaner de ex, curatarea e mult mai buna si ca bonus poti sterge efectiv intrarile de startup, din acelasi loc.
9. titlul corect e „suport pentru taskbar pe mai multe monitoare”, suport pentru mai multe monitoare exista deja
10. Functiile de copiere au fost mult imbunatatite, dar majoritatea oamenilor folosesc Total Commander pentru posibilitatea de a avea doua structuri de fisiere una langa alta. TOtal Commander ramane necesar.
11. Imbunatatirile la Task Manager sunt binevenite, totusi lipseste in continuare posibilitatea de a vedea aplicatiile care folosesc conexiunea la internet.
12. O imbunatatire utila la System Information, pacat insa ca Microsoft nu s-a gandit si la uzabilitate si la niste functii utile de partajare a informatiilor (vezi Speccy). Resource Monitor era si inainte.
13. Faptul ca viewerul de PDF e un app Metro e foarte relevant. E ingrozitor sa navghez pe net luand in acelasi timp notite in Word, doar ca sa fiu scos din Desktop si trimis intr-o aplicatie obligatoriu full screen care nu poate face switch usor cu celelalte aplicatii. Trebuie sa merg inapoi in Desktop, etc. Nu, mersi.
14. O utilitate buna (prezenta si in 7) pacat insa ca Microsoft a intarziat atata cu ea. Fiind ceva legat de productivity, nu vad prea multi „virtual machinists” renuntand la VMWare (care e si cross platform) pentru utilitatea din Windows
15. Existau si inainte in Win7.

@ ion claxon si Andy: Excelent punctate! M-am saturat de reclamele astea la doua sisteme de operare de toata jena, Windows 8 si Windows Phone. Chiar eram curios ce „unelte” exista in Windows 8, asta pana am citit descrierea primelor 2 „prea-marite unelte” din acest articol de 2 lei. Restul l-am parcurs citind numai titlurile, ca nu mai am nervii necesari studierii unor asa aberatii scrise la comanda, cu scop publicitar.

Un tutorial f. bun, BRAVO! Eu am instalat windows 8.1 Pro și sunt incântat, este super OK! din toate punctele de vedere. Microsoft este lider mondial în IT și bârfele la adresa windowsului sunt neavenite.

Doru Ciobanu

@Doru Ciobanu : Te contrazic.
Argumente :

1. Desi e punctat frumos articolul, nu vine cu nimic nou, iar publicitatea din el e evidenta.
2. Tot ce a fost prezentat a existat dintotdeauna in Windows sub o forma sau alta iar ce e intradevar nou, e deja tardiv.
Sa vii tu in 2014 si sa bagi soft de scris CD-uri cand toata planeta, inclusiv Somalia, o arde in hard-uri de backul de pana la 6 TB bucata. Wake up, de vreo 5 ani nu mai scrie nimeni CD/DVD-uri. Probabil aia care au mp3 fara usb support la masina sa mai scrie DVD-uri/CD-uri cu muzica. :))
3. Tu esti incantat dar se vede de la 2 continente distanta faptul ca nu te pricepi si ca tu folosesti calculatorul pentru facebook, filme, muzica,email si soft gaming.

4. Citeste mai jos ca sa te lamuresti….

5. Windows 8.X are un suport execrabil pentru hardcore gaming, programare si orice alta activitate la PC alta decat facebook/filme/muzica/softgaming/email.

6. Driverele de Windows 8 facute de producatorii de componente sunt mai compatabile cu Windows 7 decat cu 8. Shocking, isn’t it? =))

7. Metro in continuare arata ca naiba si iti pune shortcut-uri automat la orice fisier executabil generat de instalarea unui program. (pe metro te trezesti pana si cu iconita de uninstall la programul proaspat instalat) si totul e aranjat haotic.

8. Butonul Start – disponibil doar prin aplicatii 3rd party. Probabil cea mai utila functie a Windows-ului e implementat de altii pentru ca Microsoft a zis ca isi baga picioarele in el de Start. :))

9. Nu prietene, Microsoft nu e lider mondial in IT. E lider mondial pe piata OS-urilor pentru PC si Laptop pentru ca e singurul concurent pe piata. Ce alt OS mai este pe piata contra cost?

10. Linux e Open Source si e destinat unei cu totul altei plaje de utilizatori. Cu toate astea, ce are Windows in 8.1, Ubuntu are de prin 2009-2010. Incredibil, nu-i asa?
Ca functionalitate, toate distributiile Unix based bat la fund Windows-ul lejer.

Cu fiecare versiune scoasa, Ubuntu isi consolideaza supportul pentru segmentul de gaming.
Cand va termina Ubuntu si va oferi gaming fiabil 100 % (actualmente circa 85-90%), sunt curios cati oameni vor mai folosi Windows…

Dan Calinescu

Imi cer scuze. Postul de mai sus este al meu dar site-ul a preluat numele utilizatorului care a postat inaintea mea. 🙂

Calinescu Dan

@Doru Ciobanu : Te contrazic.
Argumente :

1. Desi e punctat frumos articolul, nu vine cu nimic nou, iar publicitatea din el e evidenta.
2. Tot ce a fost prezentat a existat dintotdeauna in Windows sub o forma sau alta iar ce e intradevar nou, e deja tardiv.
Sa vii tu in 2014 si sa bagi soft de scris CD-uri cand toata planeta, inclusiv Somalia, o arde in hard-uri de backul de pana la 6 TB bucata. Wake up, de vreo 5 ani nu mai scrie nimeni CD/DVD-uri. Probabil aia care au mp3 fara usb support la masina sa mai scrie DVD-uri/CD-uri cu muzica. :))
3. Tu esti incantat dar se vede de la 2 continente distanta faptul ca nu te pricepi si ca tu folosesti calculatorul pentru facebook, filme, muzica,email si soft gaming.

4. Citeste mai jos ca sa te lamuresti….

5. Windows 8.X are un suport execrabil pentru hardcore gaming, programare si orice alta activitate la PC alta decat facebook/filme/muzica/softgaming/email.

6. Driverele de Windows 8 facute de producatorii de componente sunt mai compatabile cu Windows 7 decat cu 8. Shocking, isn’t it? =))

7. Metro in continuare arata ca naiba si iti pune shortcut-uri automat la orice fisier executabil generat de instalarea unui program. (pe metro te trezesti pana si cu iconita de uninstall la programul proaspat instalat) si totul e aranjat haotic.

8. Butonul Start – disponibil doar prin aplicatii 3rd party. Probabil cea mai utila functie a Windows-ului e implementat de altii pentru ca Microsoft a zis ca isi baga picioarele in el de Start. :))

9. Nu prietene, Microsoft nu e lider mondial in IT. E lider mondial pe piata OS-urilor pentru PC si Laptop pentru ca e singurul concurent pe piata. Ce alt OS mai este pe piata contra cost?

10. Linux e Open Source si e destinat unei cu totul altei plaje de utilizatori. Cu toate astea, ce are Windows in 8.1, Ubuntu are de prin 2009-2010. Incredibil, nu-i asa?
Ca functionalitate, toate distributiile Unix based bat la fund Windows-ul lejer.

Cu fiecare versiune scoasa, Ubuntu isi consolideaza supportul pentru segmentul de gaming.
Cand va termina Ubuntu si va oferi gaming fiabil 100 % (actualmente circa 85-90%), sunt curios cati oameni vor mai folosi Windows…

EDIT: Imi cer scuze, mi-a preluat nickul de la antevorbitorul meucand am postat.

Din greseala am deschis google chrome in modul windows 8 si nu mai stiu cum sa il fac la normal … am incercat sa il dezinstalez dar imi zice ca trebuie sa inched toate ferestrele care sunt in modul windows 8 … nu stiu cum sa inched ferestrele in modul wiondows … va rog ajutatia … multumesc

Pentru costy, o fereastra metro o poti inchide in urmatoarele moduri:
1. clasicul Alt+F4 de la windows3 cetire sau poate si mai vechi :)))
2. o iei(fereastra) de marginea de sus, cu butonul stang al mausului apasat si o tragi catre marginea de jos(cred ca mai mult pentru touch- daca dai cu destu de sus in jos pe ecran iti inchide aplicatia).
3. te duci cu mousul in coltul stanga sus, si apare o bara verticala cu tot ce ai deschis. dai clik dreapta pe fiecare si alegi close.
…………………………………………………
Dupa ce m-am chinuit 5 luni si mai bine sa upgradez sistemul de la 8.0 la 8.1 fara nici o sansa de reusita ca astia de la microsoft nu au mai scris nici un driver generic IDE, am renuntat sa mai imi bat capul cu laptopul, am sters tot ce se chema windows si am pus xubuntu(initial pusesem linux mint, dar nu am reusit eu sa-i dau de capat cu conexiunea lan- cipsetul nu stie MTU=1500 cum il ia default). Deocamdata am scapat de partea de virusi si troieni fara vre-un program in plus, nu o vrut sa-i bage in seama nici cand i-am pus eu manual pe hdd sau stik :))))
Pe PC inca nu am linux, dar, parca acu mere mai bine laptopul decat pc-ul desi are resurse muult mai limitate.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail