Nokia aduce Bluetooth LE pe toate terminalele Lumia cu Windows Phone 8

, 16 Noi, 17:38

Nokia va lansa în viitorul apropiat un update de software pentru toate dispozitivele Lumia ce rulează Windows Phone 8, update ce va aduce suportul pentru Bluetooth LE.

Nokia Black Lumia Update

Acest update a fost deja lansat pentru Lumia 520, lumia 620, Lumia 625 și lumia 720, și va veni în curând și pentru celelalte terminale din serie. Update-ul numit Lumia Black, oferă posibilitatea folosirii tehnologiei Bluetooth LE, (Low Energy). Cel mai important aspect al acestuia este consumul redus de energie. Această funcție este recomandată pentru conectarea unor dispozitive cum ar fi un smartwatch, alte accesorii pentru fitness, care au un lucru în comun, nu folosesc în mod constant conexiunea ci doar o verifică la un anumit interval. Acest lucru necesită un consum de energie mult mai redus decât conexiunea Bluetooth standard, care poate fi folosită în continuare, simultan, pentru apeluri de voce sau pentru a asculta muzică la o pereche de căști Bluetooth.

Având în vedere că pentru un smartphone autonomia este o caracteristică foarte importantă, orice astfel de update la tehnologii mai economice este binevenit. Se zvonește de asemenea că și alti producători vor veni cu update-uri similare, nefiind limitați doar la platforma Windows Phone 8. Chiar dacă momentan doar pasionații de gadget-uri de fitness vor fi cei mai încântați de acest update, va veni vremea când o mare parte din aceste dispozitive wireless vor folosi un standard de energie redusă.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail