Vanzarile de iPhone, din nou in liga premium

, 24 Sep, 22:00

Chiar si fara schimbari semnificative la prima vedere, s-au vandut ca painea calda peste weekend, depasind performanta vechilor modele.

apple iphone 5s iphone 5C vanzari sales

Nici nu s-a terminat bine ziua de luni, prima dupa weekendul de lansare a noilor , si Apple s-a grabit sa faca publice cele mai importante cifre legate de performanta noilor modele in materie de vanzari.

,,Aceasta este cea mai buna lansare de iPhone de pana acum, mai mult de noua milioane de iPhone-uri vandute, un nou record pentru vanzarile din primul weekend. Cererea pentru noile iPhone-uri a fost incredibila, iar dupa ce ne-am consumat stocul initial de iPhone-uri 5S, magazinele continua sa primeasca noi iPhone-uri in mod regulat. Apreciem rabdarea tuturor si lucram din greu sa construim iPhone-uri noi pentru toata lumea.” Fara a mentiona explicit care iPhone s-a vandut mai bine, din cele doua modele noi cu opt variatii de culoare in total, CEO-ul Tim Cook a avut cu siguranta motive de bucurie in aceste zile. In urma unui studiu realizat independent, iPhone-ul 5S pare sa fi depasit cu de 3,4 ori popularitatea iPhone 5C in comert.

Pentru ca aceasta valoare de 9 milioane de iPhone-uri vandute in trei zile nu inseamna foarte mult daca nu este pusa in context. Asadar, sa privim lucrurile comparativ. La lansarea de anul trecut a iPhone-ului 5, doar 5 milioane de terminale au „fugit” de pe rafturile magazinelor. In ceea ce priveste aparatele cu Android, comparativ, 10 milioane de Galaxy S4 au ajuns la operatori si in magazine la aproximativ o luna de la inceperea comercializarii. Mai mult, desi la momentul respectiv producatorul sud-coreean a tinut sa clasifice cele 10 milioane ca fiind vandute, ulterior a iesit la iveala faptul ca aceasta valoare integra si aparatele care stateau printr-un depozit pe undeva, pentru simplul fapt ca Samsung a livrat acele dispozitivele din depozitele proprii.

Dupa rezultatele de performanta aparute in primele review-uri si cele de vanzari, este evident ca Apple nu si-a pierdut talentul la a veni pe piata cu telefoane din alta liga.

apple iphone 5s iphone 5C vanzari sales comparatie

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail