Unity Engine ofera suport pentru BlackBerry 10

Unity Engine ofera suport pentru BlackBerry 10

Unity Technologies, compania care dezvolta motorul grafic 3D Unity, a anuntat ca produsul lor va oferi suport pentru noul sistem de operare BlackBerry 10. De asemenea, Unity va rula in curand si pe vechiul Playbook, odata cu lansarea uneltelor de dezvoltare compatibile.

BlackBerry 10 Unity

Motorul grafic Unity este foarte popular in randul dezvoltatorilor care creaza jocuri si aplicatii pentru platforme mobile, intrucat portarea proiectelor de pe un sistem de operare la altul este foarte simpla. Mai mult, acesta este compatibil si cu Windows, Mac OS si Linux, ceea ce poate facilita prezenta unui produs pe toate platformele importante. Unity Technologies va oferi gratuit o varianta beta a noului SDK Unity, alaturi de un telefon BlackBerry 10, unui numar restrans de clienti pentru a-i familiariza cu noile platforme.

Conform GamesIndustry, Alec Saunders, vice presedinte al diviziei de relatii cu dezvoltatorii din cadrul BlackBerry, a dezvaluit ca majoritatea aplicatiilor populare din magazinul BlackBerry World sunt jocurile, iar parteneriatul cu Unity va imbogati oferta de jocuri disponibile pentru dispozitivele companiei. O varianta finala a SDK-ului pentru BlackBerry 10 este asteptata in aceasta vara, si va fi disponibila pentru toti cei interesati de dezvoltarea de aplicatii care folosesc Unity Engine pentru aceasta platforma.