21 iun. 2013 | 15:50

Un programator pasionat a adaptat un buton Sony Xperia Z pentru fotografii

ACTUALITATE
Un programator pasionat a adaptat un buton Sony Xperia Z pentru fotografii

Trecem printr-o perioada in care din ce in ce mai putini posesori de smartphone-uri gasesc butoane fizice pe ele, iar e un bun exemplu.

sony xperia z imagini modding captura

E simplu. Din punctul de vedere al creatorilor de continut, lipsa butoanelor fizice pentru activat diverse functii este un dezavantaj cand vine vorba de eficienta. Din pacate, un numar prea mic de producatori de echipamente accepta sa mai bage in telefoane alte butoane decat cel de oprire, de control al volumului si, eventual, un al patrulea, Home, pentru intoarcerea la ecranul principal al terminalului.

O frustrare mai speciala o detin cei carora nu le vine sa creada ca nu au un buton dedicat pentru activarea procesului de captura. In contextul in care toate companiile investesc sume de bani din ce in ce mai mari pentru a amplifica nivelul de calitate al fotografiilor si filmelor realizate cu telefonul, respectivul buton ar trebui sa fie nelipsit. Momentele in care incercati sa realizati un autoportret atingand ecranul fara sa-l vedeti sunt si mai enervante.

Pentru ca din multe puncte de vedere Xperia Z este un smartphone foarte bun, considerat de multi pe aceeasi linie cu si HTC One, un programator pasionat a gasit o solutie la problema butonului dedicat. Un membru XDA-Dev cu numele de Black97one a creat un artificiu, fiind inspirat din solutia implementata de Apple odata cu iOS 5. Dupa ce-l instalati cu un pic de efort, butonul de volum mai incet (volume down) va functiona fara probleme pentru a captura un cadru static.

Pe langa tutorialul pe care il gasiti pe forumul XDA-Developers, merita sa retineti ca aceeasi unealta va fi responsabila de capturi instantanee pe care le puteti declansa chiar si cu terminalul inchis. Daca nu sunteti convins, clipul de mai jos va va inlatura orice dubii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele