19 iun. 2013 | 14:50

Xperia ZU – Probabil cel mai rapid smartphone dupa benchmark-urile aparute

ACTUALITATE
Xperia ZU - Probabil cel mai rapid smartphone dupa benchmark-urile aparute

Daca zvonurile despre cel mai recent smartphone Sony, Xperia ZU nu erau suficiente, au mai aparut o serie de rezultate de benchmark ale acestuia.

sony-xperia-zu

Cu toate ca nu e sanatos sa dam crezare zvonurilor, cel putin in viata reala, pe segmentul de dispozitive mobile acestea par a se adeveri in proportie de 95%. Rezultatele de benchmark ale posibilului smartphone Sony, par sa depaseasca semnificativ valorile obtinute de primul concurent la capitolul performanta. Este foarte posibil ca Xperia ZU sa stabileasca noi standarde in ceea ce priveste design-ul calitatea materialelor si performanta, aducand producatorul din nou in lumina reflectoarelor.

Sa incepem cu procesorul, un Snapdragon Quad Core 800, cu o frecventa de 2.2 GHz ce va depasi oricare alt model de pe piata. Printre cei care vor pierde lupta se numara si Samsung Galaxy S4, chiar varianta cu 8 nuclee. pentru a pastra ritmul cu necesitatea de autonomie, acumulatorul lui Xperia Zu va avea nu mai putin de 3000 mAh. Ecranul este unul de 6.4 inch, FullHD, cu o densitate de pixeli de 342 ppi. In spatele procesorului Qualcomm se afla 2GB memorie RAM, 16 GB spatiu de stocare expandabil cu un microSD de pana la 64 GB si o camera de 8 Megapixeli Exmor RS. Conectivitatea poate include WiFi 802.11 a/c, NFC, MHL pentru standardul de iesire video si desigur 4G LTE.

Si daca nu este suficient, zvonurile spun ca smartphone-ul va fi certificat IP55 sau IP58, adica la fel ca Xperia Z, va fi rezistent la apa, praf si socuri de o intensitate medie. Cat despre zgarieturi, acest capitol este relativ, depinde doar de factorul uman. Probabil vom afla mai multe informatii in evenimentul de pe 25 Iunie din Germania.

Xperia ZU benchmark