Thanko Prism – O noua pereche de ochelari „inteligenti”

Thanko Prism - O noua pereche de ochelari

Thanko Prism sunt noii ochelari care promit sa te scape de durerile de gat in timp ce privesti la televizor.

Thanko Prism Ochelari

Stim cu totii cat de greu este uneori sa gasesti o pozitie confortabila in timp ce urmaresti filmul, programul TV preferat sau cand citesti. Asta pentru ca de cele mai multe ori pozitia corpului este una usor incordata si mai ales gatul are de suferit de cele mai multe ori. Thanko Prism vin sa rezolve aceasta problema prin implementarea unui sistem optic inteligent care permite utilizatorului sa stea cat mai confortabil si totusi sa priveasca in fata.

Practic Thanko Prism functioneaza pe acelasi principiu ca periscopul unui submarin si in acest mod afiseaza imaginile din fata utilizatorului fara ca acesta sa mai fie nevoit sa isi schimbe pozitia capului sau a corpului. Partea interesanta consta in faptul ca pot fi folositi si peste ochelarii de vedere, fiind suficient de flexibili. Ochelarii minute sunt disponibili in Japonia pentru aproximativ 17 euro.

Thanko Prism glasses

Cand majoritatea producatorilor din piata isi concentreaza atentia pe ochelari din ce in ce mai inteligenti: Google Glass sau Vuzix M100, o solutie pe cat de simpla pe atat de ingeniosa ar putea fi apreciata si achizitionata de pasionatii de gadget-uri. Nu stiu in ce masura o astfel de varianta se va dovedi utila mai ales pe termen lung, dar trebuie sa recunoastem ca suna destul de interesant, mai ales pentru cei care petrec mult timp in fata televizoarelor 🙂

Citește și: