TellSpec este un gadget care îţi spune ce ai în mâncare [VIDEO]

TellSpec este un gadget care îţi spune ce ai în mâncare [VIDEO]

Având în vedere numărul foarte mare de studii care confirmă impactul negativ al alimentaţiei noastre , TellSpec e un gadget de actualitate.

tellspec detector mancare ios iPhone

Este imposibil ca în ultimii ani să nu fi văzut măcar unul sau două documentare despre este mâncarea pe care o consumăm în mod uzual şi cât de mult ne afectează negativ. Din acest motiv, am sesizat, cel puţin în jurul meu, o explozie a numărului de persoane care cochetează cu variaţii ale unui regim vegetarian, vegan sau raw-vegan. Dacă acest subiect reprezintă o problemă arzătoare pentru voi, dar vă doreaţi să asociaţi nişte cifre stilului de viaţă nesănătos pe care îl trăiţi, există, desigur, un gadget care să vă ajute.

În mâna stangă a domnului de mai sus se află un TellSpec. Acesta este un dispozitiv uşor şi portabil rezultat din colaborarea de lungă durată dintre Isabel Hoffman şi prietenul ei, Stephen Watson. Scopul acelui aparat este de a scana mâncarea pe care urmează să o consumaţi, ca în secunda următoare să transmită informaţiile obţinute unui iPhone conectat prin Bluetooth.

Deşi la prima vedere aţi fi tentaţi să credeţi că acesta este aparatul perfect pentru furat reţete, scopul său este complet diferit. Poate identifica elemente chimice ce ar putea să nu fie sănătoase cât şi alergeni, gen gluten sau nuci. Cu uşurinţă poate determina şi dacă un aliment de bază este cu adevărat organic, cum scrie pe eticheta sa. Pe termen lung, aplicaţia de smartphone va face o treabă foarte bună în a menţine o evidenţă a alimentelor scanate. Modul prin care are loc procesul de scanare, implică transmiterea unei unde laser de putere mică către alimentul în cauză, ca după câteva secunde respectiva undă să se întoarcă cu informaţiile de interes.

Iniţial, TellSpec a fost un proiect pe Indiegogo, targetul său a fost însă de mult atins, fapt pentru care, nu are nici un motiv să nu intre în câteva luni în producţie în masă pentru a-l putea achiziţiona.

Din câte se pare, în august 2014 vor putea fi cumpărate primele exemplare de TellSpec la un pret de aproximativ 300 de dolari.

Etichete: