Tarifele de roaming din UE vor disparea din iulie 2014

Tarifele de roaming din UE vor disparea din iulie 2014

Au existat multe proiecte legate de micsorarea tarifelor de , abia acum vedem insa o data sigura de la care vor fi puse in aplicare.

EU roaming tarife iulie 2014

Tarile aflate in Uniunea Europeana se supun, partial, unui parlament european, motiv pentru care anumite decizii luate in acel forum pot fi aplicate in toate cele 27 de state membre.

Saptamana trecuta la Bruxelles 27 de comisari europeni au votat ca pana la 1 iulie 2014 toate . Din acel moment, sms-urile, minutele de voce si traficul de internet ale cetatenilor din Uniunea Europeana vor putea fi folosite fara nici un fel de costuri suplimentare in orice tara din UE. In teorie, la un calcul simplu, aceste modificari se vor reflecta in scaderi de 2 procente din venitul operatorilor de telefonie din fiecare teritoriu. In practica insa, posesorii de terminale mobile vor fi mai predispusi sa stea pe telefon in vacanta gandindu-se ca nu-i costa in plus sa intreprinda aceasta activitate, motiv pentru care profiturile ar putea chiar sa creasca.

La prima vedere, utilizatorii de servicii reprezinta tina acestor reforme. In realitate, scopul adevarat vizeaza consolidarea unor operatori de telefonie mai puternici, in timp ce unii mai slabi vor fi desfiintati. O persoana apropiata de negocieri a fost surprinsa afirmand ca la ora actuala exista prea multe companii care ofera servicii de telefonie si internet mobil, situatie care trebuie remediata. Pe termen lung se spera ca un numar mai mic de operatori va face mai bine fata tranzitiei catre servicii de VoIP, in timp ce infrastructura va fi mai des actualizata pentru standarde noi, gen LTE – 4G. Disponibilitatea internetului mobil de mare viteza este una dintre cele mai mari probleme, in parte si din cauza faptului ca in Africa exista o acoperire mai mare de internet 4G decat in Europa.

Citește și: