Scad tarifele in roaming… obligatoriu!

Scad tarifele in roaming... obligatoriu!

EU

Daca tot avem probleme legate de facturile la telefonie mobila cand venim din strainatate, o noua decizie a Uniunii Europene tocmai a venit cu o solutie in aceste zile.

UE a semnat o decizie referitoare la tarifele maxime ce vor putea fi percepute de catre operatorii de telefonie mobila in momentul in care calatorim in tarile membre.

0,7 euro va fi tariful maxim pe MB de trafic, urmand ca in 2013 sa scada la 0,45 euro, iar in 2014 la 0,2 euro.

In ceea ce priveste apelurile, costul unui minut de convorbire va putea avea un pret maxim de 0,29 euro, descrescand pana la 0,19 euro in 2014.

Si costul SMS-urilor va fi restructurat, intai la 0,11 euro de la 1 iulie pana la 0,06 euro in 2014.

Desi preturile mentionate mai sus nu includ TVA, acesta avand o valoare variabila de la tara la tara, cu siguranta in aceasta vara vom fi intampinati de costuri mai mici pe factura de dupa vacanta.

Decizia va intra in vigoare incepand cu 1 iulie anul acesta si va fi aplicata in mai multe etape anuale, incepand de acum si pana in 2014.

In cazul in care ati intampinat vreo restrictie legata de alegerea operatorului in momentul in care ati pasit pe teritoriul unei tari straine, si astfel de probleme vor fi eliminate incepand cu 1 iulie. Merita sa retineti ca legislatia este formulata atat de bine, incat, chiar daca aveti un contract special semnat pentru optiunea de roaming, acela nu va mai fi valabil dupa data mentionata mai sus.

In functie de colaborarea cu operatorii de telefonie din cadrul Uniunii Europene, organizatia planuieste sa le impuna acestora si o metoda de anuntare a utilizatorilor in momentul in care depasesc anumite praguri de trafic de date.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: