Sursa malware-ului din ultimele zile este iPhondeDevSDK

Sursa malware-ului din ultimele zile este iPhondeDevSDK

Un website dedicat dezvoltatorilor software, iPhoneDevSDK.com pare ca este sursa tuturor problemelor din ultimele saptamani legate de malware si hackeri.

iphone dev sdk hack site

Mai multe sisteme de la Apple si Facebook au fost infectate in ultimele zile de un malware periculos. Creat de un grup de hackeri, malware-ul a fost regandit de la zero inainte de a fi publicat online cu scopul de a infecta computerele mai multor companii. Vulnerabilitatea folosita pleca de la un bug de securitate complet nou Java, si implica un script incorporat intr-o pagina de internet pentru a provoca pagube.

Vestea a venit ca o surpriza majora pentru detinatorul site-ului, Ian Sefferman.  Acesta a confirmat ca cineva a spart un cont de admin de pe forum pentru a modifica tema site-ului si pentru a o urca inapoi. Mai departe, pe langa faptul ca s-a folosit o vulnerabilitate necunoscuta pana in acest moment, este interesant modul in care a fost personalizat codul JavaScript pentru a infecta doar computere de interes apartinand unor companii anume.

Virusul a fost activ pana pe 30 ianuarie 2013 iar echipa de dezvoltatori din spatele forumului deja s-a ocupat cu partea de curatare a codului sursa infectat din site. Sefferman a tinut sa mentioneze ca nu a fost contactat pana acum de vreo companie de calibrul  Apple pentru a fi atentionat ca website-ul sau a avut probleme.

Citește și: