Studiu: Popularitatea Windows 7 creste mai repede decat cea a Windows 8

Studiu: Popularitatea Windows 7 creste mai repede decat cea a Windows 8

O dovada a faptului ca Microsoft mai are mult de lucru la noul sistem de operare, un studiu confirma o 7 decat de Windows 8.

net-applications-sept-2013 windows 7 windows 8 studiu

NetStat a folosit traficul online ca un reper relevant vizavi de popularitatea unui sistem de operare si a publicat cel mai recent studiu pe marginea informatiilor aferente lunii septembrie.

In mod normal, un sistem de operare nou intra pe o treapta ascendenta de adoptie destul de rapida la o perioada de timp relativ scurta de dupa lansare. Acest model nu se aplica insa in cazul . Rata de adoptie a sistemului de operare Windows 7 este mai rapida decat a noii creatii iesite din Redmond. Chiar daca noul Windows a facut un salt semnificativ pana la 8% din piata, versiunea anterioara a aceluiasi SO a atins pragul de 46,4 procente.

Desi primul impuls este sa ne legam de influenta negativa, asupra popularitatii, a reprosurilor adresate noului sistem de operare iesit din Redmond, daca ar fi sa fim optimisti, putem gasi alt motiv pentru saltul spectaculos de adoptie al Windows 7. Acesta s-ar putea datora upgrade-ului semnificativ din segmentul business, in care posesorii de sisteme cu Windows XP renunta la SO-ul vechi de 13 ani pentru un echivalent la fel de stabil. Pentru ca Windows 8 nu are inca o vechime suficient de mare pe piata pentru a fi instalat la scara larga in medii corporate, majoritate companiilor prefera 7.

Per ansamblu, ,,placinta” de mai sus oricum ascunde un numar mai mic de utilizatori de la luna la luna, dar acest aspect se datoreaza tranzitiei catre navigatul de pe dispozitive mobile, gen telefoane si tablete, iar aici nu mai putem sa dam vina pe greselile Microsoft.

net-applications-sept-2013-2

Citește și: