Studiu: Cum arata piata globala de smartphone-uri?

, 03 Noi, 13:00

Daca va intrebati ce telefon se mai cumpara pe piata, confirma ca aproape sigur e unul cu Android, urmat de un iPhone si un Windows Phone.studiu strategy-analytics-phones-q3

Cei de la Strategy Analytics si-au publicat legat de activitatea pe piata globala de smartphone-uri. Acesta reprezinta doar cea mai recenta dovada a faptului ca acelasi trend de acum un an sau doi nu se schimba, ci mai degraba se acutizeaza.

Android, sistemul de operare al celor de la Google, a depasit pentru prima oara in istoria companiei pragul psihologic de 80% din piata. Cele 81,3 procente confirma ca 4 din 5 smartphone-uri la aceasta ora ruleaza Android, in crestere cu 6,3 procente fata de 2012. iOS-ul, sistemul de operare preinstalat pe iDevice-uri a pierdut in 12 luni 2 procente pana la 13,4% din piata.

Vanzarile in crestere ale terminalelor Lumia in SUA sunt combinate cu o rata de adoptie globala sporita pentru platforma Microsoft. Desi vorbim doar de 4,1%% din piata, este impresionat cum a  reusit acest numar sa se dubleze in ultimul an. BlackBerry, cu exact 1%, se apropie cu pasi repezi de disparitie.

In ceea ce priveste numarul efectiv al unitatilor comercializate la aceasta ora, valorile sunt fabuloase pentru piata globala de smartphone-uri. Android a depasit 200 de milione de aparate, Apple se joaca la aproximativ 34 de milioane, in timp ce Windows Phone graviteaza la aproximativ 10 milioane de dispozitive cu WP8. Incet, incet, toti vom avea iPhone, este doar o chestiunde de timp pana in momentul in care vom finaliza tranzitia.

procente popularitate studiu strategy-analytics-phones-q3

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail