Smartphone-urile moderne ti-ar putea monitoriza sangele

Smartphone-urile moderne ti-ar putea monitoriza sangele

Un nou senzor integrat sub piele ti-ar putea oferi rapid, direct pe un smartphone printr-o conexiune Bluetooth, 

Smartphone Sange monitor

Daca va castiga adoptie internationala, noul senzor ar putea detine titlul de . Cu abilitatea spectaculoasa de a te avertiza ca vei avea un infarct in cateva minute, accesoriul din imagine poate fi implementat sub piele pentru o perioada foarte lunga. Monitorizand fluxul sangelui, acesta te poate tine la curent cu mici modificari neprevazute care au loc in corpul tau.

Implantul, realizat de Ecole Polytechnique Federale de Lausanne din Elvetia are doar 14 milimetri, detine titlul de cel mai mic din lume si poate monitoriza ATP-ul, nivelul de glucoza, de proteine si lactate pe o perioada lunga de timp. Dupa ce ati receptat informatiile pe telefon, puteti si incarca jucaria prin intermediul unui incarcator cu inductie care va transmite cu precizie elvetiana 100 de miliwati prin piele.

Am studiat putin partea cu infarctul si s-ar putea sa existe o logica foarte solida cand vine vorba de prevenirea sau mai degraba prezicerea respectivului fenomen. Stopul cardiac este precedat prin descarcari in sange de troponina. In momentul in care se descopera cantitati semnificative de troponina in sange, gazda senzorului este anuntata instantaneu pentru a chema salvarea.

Ramane sa vedem daca se va materializa acest concept in anii urmatori sau daca, cu putin noroc, este doar o chestiune de luni de zile pana vom putea pune mana pe un astfel de senzor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: