Senzorul de amprenta TouchID din iPhone 5S, hack-uit [+VIDEO]

Dupa ce Apple a laudat precizia senzorului din iPhone 5S, un grup de hackeri i-au demonstrat vulnerabilitatea intr-un clip.

Apple iPhone 5S TouchID hack

Desi cei de la Apple au insistat asupra perfectiunii noii metode de protectie implementata in iPhone 5S, a fost creat un website al carui scop era stimularea creativitatii hackerilor cu scopul unic de a trece peste respectiva protectie. Nu a durat mult si TouchID, numele pretentios asociat unui senzor de amprenta mai complex din noul smartphone creat in Cupertino, a fost ,,hackuit”.

Respectiva actiune a fost dusa la bun sfarsit de un grup de hackeri cu numele Chaos Computer Club cu membri in mai multe tari europene. Metoda exemplificata in clipul de mai jos a fost descrisa ca fiind relativ simplu de recreat cu mijloace casnice. Similara cu o metoda de exploatare a senzorilor de amprenta descrisa pentru prima oara in 2004, solutia folosita acum implica folosirea unei imagini cu amprenta originala. Diferenta majora in cazul senzorului prezent in noul iPhone este ca amprenta originala trebuie fotografiata de pe un pahar sau o sticla cu o precizie de 2400 DPI. Dupa acea, imaginea este imprimata cu o precizie de 1200 DPI pe o foaie subtire de latex. Rezultatul poate debloca iPhone-ul blocat cu respectiva amprenta.

Chiar daca efortul hackerilor merita tot respectul, nu uitati ca un blocat cu amprenta este in acelasi timp blocat si cu un cod in format clasic si am impresia ca este un pic mai simplu sa ,,spionezi” persoana de interes cand il introduce decat sa-i clonezi amprenta.

10:10 23.09.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video