23 sept. 2013 | 09:15

Securitate iOS 7: Vulnerabilitati grave in noua versiune [+VIDEO]

ACTUALITATE
Securitate iOS 7: Vulnerabilitati grave in noua versiune [+VIDEO]

Fiecare versiune noua de iOS vine cu vulnerabilitati majore de securitate, iar problemele de securitate nu lipsesc nici ele.

iPhone's iOS 7 Lockscreen hack allows to bypass Security Apple iOS 7

Cum s-a intamplat aproape de fiecare data cand Apple a lansat o versiune importanta de iOS, gen iOS 5 sau iOS 6, si actualul si-a descoperit slabiciunile. Noua versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri vine cu doua vulnerabilitati grave de securitate. Acestea permit folosirea unor functii ale smartphone-ului din dotare chiar si atunci cand il aveti blocat cu un cod de securitate foarte complex.

In primul rand, este vorba de o vulnerabilitate de securitate iOS 7 care va permite sa initiati apeluri de pe un telefon blocat. Este suficient sa incercati sa deblocati aparatul, sa ajungeti la ecranul in care trebuie sa introduceti codul de deblocare si sa faceti un tap in stanga jos pe butonul marcat foarte clar Emergency Call. Pe acea noua pagina, introduceti orice numar de telefon, indiferent de lungime sau tarif si faceti tap pe butonul de apelare destul de rapid de 20 – 30 de ori. La un moment dat, pe ecran va aparea marul muscat, ca si cum telefonul s-ar fi restartat. In schimb, apelul deja s-a initiat, cronometrul este pe ecran si, chiar daca telefonul este in continuare blocat, il puteti duce la ureche pentru a purta o conversatie.

A doua gaura de securitate descrisa in clipul de mai jos va permite sa accesati galeria foto a unui iDevice din cateva gesturi foarte rapide. Este suficient sa apelati noul Control Center si sa accesati camera. Nu trebuie sa faceti o poza, iesiti din nou in ecranul principal. Din acelasi Control Center apelati calculatorul si tineti cateva secunde pe butonul de Power al aparatului pana cand apare mesajul ,,Slide to power off”. Aproape instantaneu, in momentul in care faceti click pe Cancel pentru a anula inchiderea aparatului, apasati dublu click pe home. Veti vedea pe ecran aplicatia de camera pe care o puteti accesa. Marea diferenta este ca, daca mai devreme nu puteati accesa fotografiile si filmele capturate cu camera din iPhone, dupa procedura de mai sus, acest lucru este posibil. De aici puteti posta pe Twitter sau Facebook o imagine si o puteti trimite chiar si prin email fara nici un fel de restrictie.

Cei de la Apple au aflat deja de aceste probleme de securitate iOS 7 si au anuntat ca vor remedia situatia printr-un update minor ce urmeaza sa fie lansat in viitorul apropiat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele