Satechi BT Smart Trigger, o telecomanda inteligenta pentru DSLR-uri Canon

Satechi BT Smart Trigger, o telecomanda inteligenta pentru DSLR-uri Canon
Alexandru Puiu
16:10 28.02.2013

Plecand de la pentru DSLR, cei de la Satechi au reinventat complet conceptul si au introdus in ecuatie un iPhone: BT Smart Trigger.

Satechi bluetooth smart trigger iPhone iPad canon

Satechi BT Smart Trigger este o telecomanda menita sa interactioneze cu un iPhone prin Bluetooth si cu un DSLR Canon prin micro-USB. Practic, dupa ce fixati senzorul pe patina de blit si realizati o conexiune intre el si dispozitivul cu iOS prin Bluetooth, un iPhone sau un iPad controleaza complet partea de declansare a capturii.

BT Smart Trigger-ul functioneaza si ca un intervalometru, permitandu-va sa declansati printr-o singura apasare expuneri succesive la intervale regulate de timp. Astfel va puteti crea cadrele necesare unui clip spectaculos gen timelapse. Tot de la distanta puteti controla timpul de expunere in limitele impuse de aparat.

Partea de comunicare se realizeaza prin Bluetooth 4.0. Acest aspect este important, deoarece reprezinta un standard mai eficient, care consuma mai putin energie electrica si ofera o autonomie senzorului de pana la 10 ore. In plus, in aer liber are o raza de acoperire de 15 metri.

Aplicatia de iOS necesara pentru a interactiona cum se cuvine cu aparatul foto are doua moduri de functionare, un mod standard si unul manual. Acesta din urma permite configurarea unor detalii legate de timpul de expunere, de focus si alte particularitati.

Satechi BT Smart Trigger poate fi deja comandat de pe website-ul producatorului la pretul de 45 dolari. In cazul in care sunteti utilizatori de Android, in luna martie va fi lansata o aplicatie similara cu cea de iOS destinata posesorilor de Galaxy S III si Galaxy Note 2.

Comentarii
loading...