02 oct. 2013 | 10:36

Samsung iar insala benchmark-urile, cu Galaxy Note 3

ACTUALITATE
Samsung iar insala benchmark-urile, cu Galaxy Note 3

Intr-o incercare prosteasca de a iesi in fata concurentei, Samsung iar a inselat rezultatele din benchmark-uri cu

Samsung Galaxy Note 3 teste inselatorie benchmark

Desi nu vorbim de o companie care s-a apucat astazi de facut telefoane sau macar de una care intra prima oara intr-un astfel de scandal, Samsung se pare ca isi face din nou marketing cu pumnul. De aceasta data este vorba de cresterea artificiala a performantei in momentul care este rulat un benchmark pe Situatia a fost intalnita recent si la Galaxy S4.

Problema a fost descoperita pentru prima oara de cei de la Ars Technica, care au detaliat-o intr-un material exhaustiv. Acestia au realizat ca este vorba de o inselatorie in momentul in care SoC-ul Snapdragon 800 quad core tactat la 2,3 GHz din Note 3 a fost responsabil de niste rezultate net superioare celor obtinute de acelasi SoC tactat la aceeasi frecventa din LG G2.

La o privire mai atenta printre fisierele din sistemul de operare al telefonului, s-a gasit un fisier care puncteaza clar benchmark-uri precum Geekbench, Quadrant, Antutu, Linpack, GFXBench si cateva teste ale sud-coreenilor. Respectiva lista de fapt defineste aplicatiile fata de care Galaxy Note 3 sa se comporte diferit la capitolul performanta.

Dupa ce au decompilat, redenumit si reimpachetat aplicatia Geekbench 3.0 cu numele de Testbench 3.0, furtul la cantar a devenit evident. Rezultate cu aproximativ 20% mai mici au fost obtinute in mod normal de acelasi terminal.

Cu toate ca nu au fost considerate niciodata niste teste infailibile, benchmark-urile au reprezentat repere cross-platform destul de bune pentru a sintetiza performanta unor aparate. Din pacate, astfel de gesturi repetitive din parte unor companii importante precum Samsung nu fac decat sa ne scada increderea si in teste si in companii. Este penibil.

Geekbench Galaxy Note 3 rezultate False

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele