RIM isi schimba si numele oficial odata cu noile lansari

RIM isi schimba si numele oficial odata cu noile lansari

Cu toate ca multi au asociat smartphone-urile BlackBerry cu o companie omonima care nu exista, de acum inainte situatia se schimba radical.

RIM devine BlackBerry

In cadrul unui eveniment asteptat cu sufletul la gura de presa si de fanii brandului, RIM a venit cu prea putine anunturi spectaculoase. Multe dintre terminalele anuntate existau deja detaliate pe internet. In plus, platforma BlackBerry 10 a primit mai multe preview-uri pe parcursul ultimului an incat sa nu mai impresioneze astazi pe utilizatori.

Printre noutati, pe langa un si un BlackBerry Q10 cu tastatura QWERTY, RIM a anuntat ca ca se reinventeaza. De acum inainte, compania canadiana va purta numele de BlackBerry.

,,Am reinventat compania si vrem ca acest lucru sa se reflecte in brand.” Pentru a dezvalui filozofia din spatele actului de reinventare, Thorsten Heins a folosit cateva cuvinte cu greutate. ,,Un brand. O prosimisiune. Clientii nostri folosesc un BlackBerry, angajatii nostrii lucreaza la BlackBerry si actionarii nostri sunt proprietari ai BlackBerry.

Pentru a accentua faptul ca nu vorbim de un concept intern de marketing, tot astazi BlackBerry a fost anuntat ca isi va schimba abreviatiile folosite la bursa.  BBRY sunt literele ce vor fi folosite de acum inainte de cei care vor cumpara actiuni prin NASDAQ, BB sunt literele folosite pentru TSX.

Daca vreti sa savurati in detaliu fiecare aspect al evenimentului desfasurat in urma cu cateva ore, site-ul oficial al companiei gazduieste deja un stream cu o durata de aproximativ o ora si 15 minute.