Ricoh iti ia ochii cu o camera omnidrectionala

, 05 Feb, 10:30

Fara a oferi prea multe detalii legate de pret sau disponibilitate, in fata unui cadru restrans, cei de la Ricoh s-au laudat cu prototipul unei camere spectaculoase.

ricoh omnidirectional

In imaginea de mai sus, fara un nume prea pretentios, se afla Ricoh Omnidirectional Camera. Construita in jurul a doua lentile fisheye, camera realizeaza simultan doua capturi pentru a genera, intr-o singura declansare, o panorama completa de 360 grade. Pentru panorama finala, imaginile sunt lipite de camera si sunt trimise prin WiFi catre o tableta sau smartphone din apropiere. Deoarece camera in sine nu integreaza si un display, singura posibilitate de a vizualiza capturile sau de a le da mai departe este legata de un telefon inteligent sau o tableta. Sistemul este gandit de asa natura incat nici macar nu trebuie sa transferati imaginile una cate una intre dispozitive. Camera Ricoh poate fi, de exemplu, configurata sa trimita intregul material generat catre un iPhone din buzunar in mod automat. Fata de alte solutii software care au ca scop realizarea de panorame, trebuie sa aveti in vedere faptul ca aceasta camera nu face panorame clasice alungite. In schimb, imortalizeaza imagini in forma de sfera, aceasta fiind cel mai potrivit format pentru a nu scapa nici un detaliu.

 

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail