Popularitatea lui Windows Phone este din ce in ce mai mare

Popularitatea lui Windows Phone este din ce in ce mai mare

Intr-o piata dominata de Android si iOS,  semnificativ adepti, dupa un studiu publicat ieri de Kantar.

Windows Phone studiu ios android

Sansele ca si Android in urmatorii ani este foarte redusa. Cu toate acestea, popularitatea Windows Phone tocmai a ocupat un relaxat loc 3 in topul platformelor. Pentru ca procentele de piata castigate de WP8 trebuiau sa vina de undeva, BlackBerry a scazut in mod semnificativ, tot in aceeasi perioada.

Defalcand graficul la nivel global, in Anglia, Windows Phone a crescut in trei luni de la 6,2 procente din piata la 6,8. In conditiile in care aceeasi valoare era egala cu trei procente in urma cu un an, este evident ca Microsoft este pe drumul glorios al redresarii. Si in Italia cresterea in vanzari a fost remarcabila, in februarie 2012 existau in piata 5,4 procente de terminale cu WP vandute, iar acum aceasta valoare a ajuns la 13,1%. Desi in SUA cresterea pe ultimele 12 luni a fost de doar 1,4 procente, aceasta este o valoare semnificativa in cea mai valoaroasa piata din lume. In plus, aceasta este singura crestere din ultimii ani in popularitate, a unei alte platforme diferite de iOS sau Android.

In alta ordine de idei, Symbian si BlackBerry se bat in procente subunitare  pentru locurile 4 si 5 in topul realizat de firma de analiza Kantar. Global, cea mai mare pierdere inregistrata de BlackBerry a avut loc in Regatul Unit, unde a scazut in doar 12 luni de la 16,8 procente la 5,1. Se poate spune ca si Apple a scazut un pic in ultimul an, avand insa in vedere ca detine inca aproape 45% din piata, cei din Cupertino pot in continuare sa stea relaxati. Aceeasi regula se aplica si in cazul popularitatii sistemului de operare Android.

Citește și: