Polytron demonstreaza un smartphone complet transparent

, 18 Feb, 12:00

Nu este vorba nici pe departe de primul display transparent, ar putea fi insa vorba de primul smartphone complet transparent de la compania Polytron.

polytron transparent smartphone

Polytron Technologies, o companie taiwaneza a dezvaluit zilele trecute primul prototip al unui smartphone creat integral din materiale transparente. Cea mai importanta componenta a gadgetului este panoul sensibil la atingere pe care producatorul il prezinta ca fiind realizat din ,,Polyvision Privacy Glass”. La baza acestui material nou stau tot o serie de molecule de cristale lichide care reactioneaza cand un curentul electric trece prin ele. Prin acest principiu se formeaza secvente speciale si lumina poate trece prin cristale, rezultand in final un material transparent. Cand sarcina elecrica este indepartata, moleculele permit trecerea luminii.

Pentru ca era imposibil un astfel de gadget fara fire, Polytron a folosit cea mai noua tehnologie pentru a integra in sticla fire microscopice. Rezultatul final, desi nu este functional si nu are un sistem de operare pe el, este aproape integral transparent. Cuvantul aproape din afirmatia anterioara este cauzat de faptul ca exista componente ce nu pot fi inca transparente, ca baterii, microfonul, si cardul micro SD precum si camera foto. In ecuatie ar mai trebui sa intre un card SIM, care de asemenea nu poate fi transparent.

Desi mai sunt mici inadevertente in ideea celor de la Polytron, aceasta companie ar putea fi prima care va aduce un astfel de smartphone pe piata. Ei spera ca pana la sfarsitul lui 2013 sa aiba un produs final bazat aproape integral pe designul din imagine.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail